Ghid de vacanta Top sezon

Începe Carnavalul de la Veneția 2017! Iată evenimentele

Carnavalul de la Veneția

Costume sofisticate, măști elegante, gondole romantice… da, începe Carnavalul de la Veneția 2017! Un eveniment mult așteptat de o lume întreagă, care colorează, înviorează și aglomerează întreaga Veneție. Dacă vrei să fii și tu prin mulțimea de turiști, grabește-te. Carnevale di Venezia 2017 (Carnavalul de la Veneția) are loc între 11 februarie și 28 februarie 2017. Iată, pe scurt, care vor fi evenimentele.

Carnavalul de la Veneția: Festa Veneziana (11-12 februarie)

Festa Veneziana are loc în cartierul Cannaregio și este deschiderea oficială a celebrului Carnaval de la Veneția. Sămbătă seara, între 18:00 și 20:00, pe Rio di Cannaregio vor avea loc spectacole magice cu culori, dansuri și acrobații, Duminică, venețienii înfrumusețează Canalului Grande Cannaregio cu ale sale gondole, navigând în cele mai frumoase costume. Mănâncă ‘sarde in soar’ -sardine prăjite în sos de ceapă, dulce-acrișor) și ‘bigoli salsa’ (paste cu sos de ceapă și hamsii).

Carnavalul de la Veneția: Festa delle Marie (18 februarie 28)

Festa delle Marie este o paradă de comemorare, în care 12 fete îmbracă rochii somptuoase și poartă bijuterii elegante, mulțumindu-i Fecioarei Maria că le-a ajutat să scape cu viață din mâinile piraților. Legenda spune că, în anul 973, 12 fete venețiene sărace au primit zestre de mireasă de la Dogele venețian. Acestea au fost răpite de pirați și salvate cu ajutorul Fecioarei Maria. Fetele participante sunt atent selecționate. Ele trebuie neapărat să fie venețiene și să aibă între 18 și 28 de ani. Parada începe pe 18 februarie la 14:30, în San Pietro în Castello și parcurge Via Garibaldi și Riva degli Schiavoni pentru a ajunge la San Marc, la ora 16:00.

Carnavalul de la Veneția: Cel mai bun costum mascat (februarie 18-28)

Toată lumea poate participa la acest concurs, dar trebuie să te înscrii din timp. Zilnic, candidații fac paradă în Piața San Marco, iar juriul selectează cel mai bun costum. Premierea are loc în data de 26 februarie, la ora 14.30.

Carnavalul de la Veneția: Galeria de minuni (februarie 18-28)

Îmbracă un costum de epocă, așa cum fac venețienii, și participă la un bal autentic venețian. Nu este un eveniment gratuit, iar biletul de intrare este, ce-I drept, cam piperat: 400 de euro pe persoană. Dacă îți permiți, merită. Dacă nu, ai alte baluri venețiene frumoase la care poți participa gratuit. Unul dintre ele este Casanova Ball, sprijinit de Marega Atelier.

Carnavalul de la Veneția: Volo dell’Angelo (19 februarie)

„Zborul îngerului” – startul oficial al carnavalului. Îngerul începe să „zboare” la prânz, pornind din Campanile și ridicându-se deasupra mulțimilor, până pe scena din mijlocul pieței San Marco. Aici este întâmpinat de Doge și de cele 12 Marii. Îngerul anului este Maria câștigătoare a anului precedent. În 2017 va fi Claudia Marchiori. Zborul va începe la ora 12:00, iar ținuta îngerului va fi croită anul acesta de Atelier Pietro Longhi.

Carnavalul de la Veneția: Me Anzoleto (23-24 februarie)

Me Anzoleto este un spectacol contemporan Goldoni, în regia lui Mattia Berto. El va avea loc în Casa Goldoni (nascut pe 25 februarie 1707 ), aceata fiind o ocazie unică de a vizita locuința sa și de a admira una dintre piesele sale. Ca ‘Centani este un palat tipic gotic, construit în secolul al 15-lea și devenit muzeu și, totodată, un centru de studii de teatru, în 1953.

Carnavalul de la Veneția: Ciocolata (februarie 27)

Partea cea mai iubită de gurmanzi, îndrăgostiți și copii deopotrivă! Un bal ornat aproape în întregime cu ciocolată, care va avea loc la Ca ‘Vendramin Calergi.. Este un eveniment tipic venețian, unde oaspeții se bucură de ciocolată caldă și biscuiți tradiționali, într-o atmosferă de sărbătoare. După o asemenea seară, n-ai cum să nu te îndrăgostești de Veneția. Așteaptă-te să vezi costume de-a dreptul impresionante și… ai grijă să te îmbraci cu stil, în concordanță cu evenimentul.

Carnavalul de la Veneția: Svolo del Leone (28 februarie)

Ultima activitate a Carnavalul de la Veneția 2017, dar nu și cea din urma. Este momentul în care Dogele și cele 12 fete Marie vor saluta steagul „Zborul Leului din San Marco”. Un steag impunător, pictat pe o pânză mare. Este o paradă ce începe la ora 17:00, după premierea câștigătorului Festa delle Marie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + thirteen =