Destinatii India

India autentică – mini ghid de călătorie

India poate părea copleşitoare. Dimensiunea sa mare, oraşele frenetice, munţii falnici şi culturile eclectice îţi arată o altă lume, în care, dacă nu ştii cum să pătrunzi, puţin probabil să o poţi descoperi la adevărata ei valoare. India autentică este complet diferită de India turistică. Este mai captivantă, mai aromată şi mai prietenoasă prin naturaleţea oamenilor. Pentru a descoperi adevăratele bucurii ale unei călătorii în India trebuie să „Aaaram Se” (expresia hindi pentru chill out). Pentru că atunci când eşti „Aaaram Se”, lucrurile bune vin de la sine.

Începutul unei cutii de bomboane
India este vastă şi, cu siguranţă, deloc previzibilă. Ea are numeroase oportunităţi pentru un turism responsabil, autentic, doar că trebuie să ştii pe ce cărări să păşeşti şi cum anume trebuie să te porţi într-o lume în care tradiţia înseamnă totul, iar cultura nu se aseamănă deloc cu a ta. Şi cum vacanţa de-o săptămână în India nu va fi niciodata de ajuns, ţi-am pregătit un ghid de două minute în care să atingi punctele centrale. Pentru început, ia-ţi o cutie cu bomboane indiene aromate şi pregăteşte-te de drum. India înseamnă, în primul rând, arome.

Maharajah Express
Descoperă India cu trenul. Mulţi turişti îşi închitiază maşini sau merg în excursii cu agenţii locale şi pierd adevărata esenţă a Indiei. O moştenire a dominaţiei colonială britanică, reţeaua de căi ferate este vastă, haotică şi, totodată, carismatică. De-a lungul traseului vei descoperi conexiuni culturale de neegalat şi, în funcţie de rută, India din trecut. Călătoria cu trenul este o modalitate foarte bună de a relaţiona cu oamenii şi de a admira peisaje pe care nu le găseşti în revistele de travel. Este punctul de plecare spre explorarea reală a Indiei. Petrece trei nopţi pe Maharajah Express spre Triunghiul de Aur sau pentru o călătorie din Mumbai la Goa, unde să încerci delicii culturale de coastă.

Plantaţii de ceai şi sate Khasi
Ciclismul a fost şi rămâne una dintre cele mai bune moduri de a experimenta o destinaţie, iar India oferă o multitudine de poteci pentru vizitatorii pe două roţi. Pedalează prin plantațiile de ceai din Kerala, opreşte-te în sate locale, înfruptăte din mâncarea de stradă, stau în cabane-eco şi case plutitoare, apoi combină bicicleta cu un safari în regiunea de nord-est a Meghalaya. Aici, potecile bătătorite te vor duce spre cascade, piscine naturale, păduri luxuriante și sate Khasi, oferind bicicliştilor o perspectivă unică, într-un colț mai puțin cunoscut, dar extrem de frumos al Indiei.

Bandhavgarh National Park
Mulţi turişti pun în topul listei „must do” în India întâlnirea cu tigri. Nimic mai corect, însă nu te axa doar pe tigrii. Parcurile şi rezervaţiile naturale din India oferă mult mai multe frumuseţi decât prădătorul cu dungi. Vizitează rezervele şi nu evita taxa de intrare întrucât aceasta sprijină eforturile de conservare şi iniţiativele anti-braconaj. O rezervaţie de trecut pe lista cu „must do” este Bandhavgarh National Park – care are una dintre cele mai mari densități de Tigrii Bengal din lume. De asemenea, ea găzduieşte şi leoparzi, hiene îndungate, urşi leneşi, macaci și o întreagă serie de alte animale sălbatice, pe care sigur le vei recunoaşte din emsiunile Descovery Chanel. Trăieşte experienţa de a vedea nu doar tigrii, ci o varietate de animale în habitatul lor natural.

Ghats de Vest
Putini oameni asociază Kerala cu munții. Deşi populară pentru plaje şi excursii cu barca, Kerala are un traseu turistic spectaculos, dar care urmează să fie scos din ofertele şi broşurile agenţiilor. Ajuns aici, combină câteva zile pe cărările zonei într-o plimbare prin Munţii Ghats de Vest. Deşi aceştia nu pot potoli setea unora de aventură, ei oferă o mare biodiversitate a lumii, trasee montane incredibile şi rute de ciclism uimitoare. Munții Ghats de Vest au fost înscriși în 2012 pe lista patrimoniului mondial al umanității UNESCO, însă nu suntz promovaţi turistic la adevărata lor valoare. Cel mai înalt vârf al său este Anamudi (2.695 metri), iar la limita de nord se află cursul râului Tapti, fix la granița dintre statele Gujarat și Maharashtra.

O călătorie autentică în India nu trebuie să fie copleşitoare, însă, dacă eşti Aaaram Se, autenticitatea indiană va veni la tine. India este o ţară care nu poate fi rezumată într-o singură vacanţă şi nici nu-ţi recomandăm să încerci să o faci. În loc să amesteci experienţele, gustă o mică parte din ea, care-ţi va permite să trăieşti o experienţă reală a ceea ce înseamnă India. Şi, ori de câte ori te-ai duce în India, întotdeauna îţi va rămâne ceva pentru vacanţa următoare.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 4 =