Destinatii Grecia Top Destinatii Top Travel

Insula Aegina, destinatia greceasca de care nu ai auzit inca

insula Aegina

Mikonos, Santorini, Creta … am fost acolo, am vizitat mai toate atractiile lor. Si cu siguranta ai mai vrea sa le strabati o data. Insa, daca esti în cautarea unei noi insule, neatinsa de exploratori, iti prezentam Aegina. Insula Aegina este situata în Golful Saronic, la aproximativ 17 de mile marine de la Atena. Este casa unor ruine antice cunoscute in istoria Greciei, inclusiv a faimosului Templu Aphaia, a unor plaje superbe, sate fermecatoare, porturi rustice si a unor ape limpezi si curate precum cristalul. Iar daca nu stiai, orasul Aegina a fost odata, pentru scurt timp, capitala Greciei! Ti-am trezit curiozitatea? Sa stii ca o poti vizita! Nu doar pentru cateva ore, ci chiar iti poti petrece un sejur aici.

Triungiul Sfant al antichitatii
Conform mitologiei grecesti, insula a luat numele de la o nimfa, fiica zeului raului Asopos, care s-a indragostit de Zeus. Desi mica, aceasta bucata de pamant are un numar mare de atracții si frumuseți naturale, printre care se evidentiaza Templul Aphea. Un templu care formeaza, de fapt, un triunghi echilateral cu Parthenon si Templul lui Poseidon la Sounion – asa-numitul “triunghi sfânt” al antichitații.

Orasul Aegina, capitala insulei, se evidentiaza prin cladirile sale bine conservate. La periferia sa gasesti sate mici fermecatoare, cu caracter tradițional distinctiv, cum ar fi Kypseli, Agii si Vagia, dar si stațiuni turistice organizate, cum ar fi Agia Marina, Perdika, si Souvala. Aegina este, de asemenea, înconjurat de multe insule mai mici, printre care Moni, Metopi, Diaportia, Lagouses, Kyra, Dorousa, Spalathonisi, Anonyma, la care se poate ajunge cu barca din portul Aegina.

Zeci de atractii turistice
In timpul unei vacante aici, poti vizita muzee si obiectivele turistice, cum ar fi Muzeul arheologic, Muzeul istoric si folcloric, Templul Aphea, Muzeul Christos Kapralos, Casa Guvernatorului Kapodistrias, Turnul Markellos (construit de Markellos, un erau al razboiului de independența din 1821 si ulterior guvernatorul insulei), Kapodistrias Orphanage (prima cladire publica ridicata in timpul administrarii Kapodistrias ), Eunardeio (o cladire in stil doric, din 1829) si Catedrala Aegina (prima catedrala a statului modern grec).

Peisaje mediteraneene si plaje la discretie
Iar daca esti un iubitor de soare, plaja si ape limpezi, ai la dispozitie Perdika, o plaja cu pietris linistita din satul tradițional Perdika, plaja Souvala, distinctiva datorita apelor sale calde si terapeutice, potrivite pentru vindecarea bolilor reumatice si Ayía Marína, o plaja si o statiune cosmopolita, organizata turistic, cu multe hoteluri, camere de inchiriat, baruri si restaurante pe plaja. De asemenea,ai Marathonas, doua plaje de nisip, una lânga cealalta, la 4 kilometri de orasul de orasul Vayía. Poti ajunge pe insula Aegina cu vaporul din portul Pireu sau cu barca din Agistri, Hydra, Spetses si Poros.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 11 =