News

Invazie de şobolani într-un zbor Air India

Un avion al companiei Air India a fost nevoit să aterizeze rapid din cauza invaziei şobolanilor. Nu e o glumă, ci echipajul a dat nas în nas cu „zeci de şobolani”, care se plimbau nestingheriţi prin cabină. Pentru a se evita un pericol major, avionul a fost coborât la sol, scos din serviciu şi scăpat oaspeţii neinvitaţi, prin fumigaţie.

Zborul Air India AI021, care se deplasa spre New Delhi, a fost aterizat de urgenţă după ce câţiva membri ai echipajului au reperat rozătoare în jurul cabinei aeronavei. După aterizarea în condiţii de siguranţă pe Aeroportul Internațional Indira Gandhi din New Dehli, pasagerii au fost debarcaţi şi avionul a fost scos imediat din serviciu, arată rapoartele Times of India. Ulterior, el a fost dus într-un golf, unde a avut loc procesul de „eliminare a şobolanilor” prin fumigaţie.

Risc major de catastrofă
Un comandat senior de navă spune că, la reperarea unui singur şobolan, aeronava trebuie coborâtă la sol şi fumigată, întrucât rozătoarele reprezintă un mare risc pentru zbor. „Aflaţi al bordul unei aeronave, şobolanii pot duce la o catastrofă, existând riscul să roadă firele electrice. Dacă acest lucru se întâmplă, piloții pierd controlul tuturor sistemelor aflate pe bordul de control”, a declarat acesta.

Un oficial Air India a precizat că rozătoarele pot ajunge în aeronave ascunzându-se în tăvile mari în care sunt păstrate alimentele pentru zboruri. „Dubele de catering sunt ca o casă pentru ei, întrucât găsesc resturi căzute. Şobolanii ajung la ascensoarele de serviciu, se ascund în tăvile de stocare a mâncărurilor şi rămân acolo. Acest lucru se întâmplă în toată lumea”, a spus oficialul, potrivit independent.co.uk. Cu toate acestea, un alt oficial al companiei aeriene Air India contestă numărul vehiculat, declarând pentru Wall Street Journal că la bordul navei a fost descoperit un singur şobolan.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + 6 =