News

Israel dă liber la internet wi-fi gratuit, în toată ţara

Israel ofera internet wi-fi gratuit oriunde în ţară! Este noua decizie a Ministrului Comunicațiilor Gilad Erdan, care dă liber israelienilor şi turiştilor la informaţii oriunde şi oricât, fără taxă de conectare! Gilad Erdan a anunțat recent că anulează toate restricţiile privind funcţionalitatea routerelor, utilizarea internetului wi-fi urmând să fie gratuită atât în spaţiile private, cât şi în zonele publice din întreaga ţară! Un fan al internetului, Ministrul Comunicațiilor din Israel a considerat că este important ca turiştii şi israelienii să aibă acces gratuit la acest serviciu, pentru a putea fi la curent cu toate noutăţile din lume, indiferent de zona israeliană în care se află.

Fără taxă de conectare
Noile reguli prevăd că oricine îşi poate monta un router, însă nimeni nu are voie să perceapă taxă de conectare, fie cafenea, restaurant sau hotel. Începând de acum, routerele pot fi montate de companii şi de proprietarii localurilor pentru a funcţiona şi în spaţiile publice, nu doar în interioare. Astfel, în orice colţ de ţară te-ai afla, legal, ai posibilitatea te a te conecta la internet prin wi-fi, dacă în împrejurimi există un router funcţional.

Hotărârea vine ca o uşurare atât pentru localnici cât şi pentru turişti, care la fiecare vizită în Israel erau nevoiţi să apeleze la artificii şi costuri mari pentru a beneficia de internet. Oraşele Tel Aviv și Ariel ofereau deja acces gratuit la Wi-Fi, însă până la ora actuală acesta era limitat pentru interioare. De acum, turistii aflaţi pe plaja, în parcuri, pe stradă sau în magazine de shopping pot oricând face upload fără să plătească nici un ban. Iar asta sigur va aduce un plus turismului israelian şi, implicit, economiei ţării.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − 8 =