News

Kefalogianni cere protejarea afaceriştilor greci şi a turiştilor ruşi

Olga Kefalogianni, ministrul turismului din Grecia, cere luarea unor măsuri de protecţie pentru afeceriştii greci şi turiştii ruşi, care să se aplice în situaţiile în care un operator de turism intră în faliment. Ministrul şi-a susţinut cererea în timpul unei întâlniri cu ambasadorul rus, Andrey M. Maslov, la Atena, referindu-se la valul de prăbuşiri înregistrat vara aceasta în rândul operatorilor de turism din Rusia.

Rusia, o piaţă importantă pentru turismul grec
Doamna Kefalogianni a subliniat că partea greacă a gestionat cu mare grijă toate situaţiile de acest tip, pentru a reduce impactul negativ al problemelor create. De asemenea, aceasta a comentat cooperarea excelentă dintre Grecia şi Rusia pe această temă, exprimându-şi dorinţa de a coopera în continuare cu Rusia pe probleme de turism. La ora actuală, Rusia este o piaţă importantă pentru turismul grecesc. În ultimele luni, solicitările primite din piaţa rusă au crescut cu 12%, existând posibilitatea de a se depăşi 1.4 milioane sosiri, înregistrate în 2013.

Ministrul Kefalogianni l-a invitat pe Alla Malinova, ministrul culturii al Rusiei responsabil de problemele sectorului turistic, să viziteze Atena în 23 octombrie, cu ocazia reuniunii miniştrilor de turism din statele memebre ale Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN). Grecia deţine preşedinţia OCEMN până la sfârşitul anului.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − three =