News

Lanţ de falimente în sectorul turistic din Rusia

Criza doboară sectorul turismului rusesc. Krest Travel, un operator de lider al turismului din Rusia şi-a suspendat activitatea miercuri, 11 septembrie. Compania avea aproximativ 9.000 de turişti care urma să plece în vacanţele achitate. Pe lângă aceştia, alte 20.000 de persoane care şi-au cumpărat pachete de la Yuzny Krest Travel nu vor mai putea beneficia de aceste servicii, spune Maya Lomidze, directorul executiv al Asociației de Tour Operatori din Rusia.

Declinul dramatic al sectorului serviciilor turistice a fost cauzat de falimentele consecutive ale companiilor de turism, considerate lider în Rusia – spune Yuzny Krest Travel. Stabilită în Rusia din 1998, Grupul Yuzny Krest se află printre primii 10 touroperatori din Rusia, care operează prin intermediul a două companii: Yuzhny Krest Travel și Romanov Club Luxury Travel. Yuzhny Krest Travel oferă servcii de călătorie internă şi externă, vinde bilete de tren şi de avion, rezervă hoteluri şi oferă cazări străinilor în Rusia. Cea de-a doua: Romanov Club Luxury Travel organizează excursii externe premium în special în Grecia, Indonezia, Republica Dominicană, Cuba, Emiratele Arabe Unite şi Thailanda.

Negocieri neconcretizate
Compania Yuzhny Krest Travel are birouri în Moscova, Sankt-Petersburg, Ekaterinburg, Vladivostok, Ivanovo, Kazan, Kemerovo, Perm, Surgut, Tyumen, Khabarovsk, Hanti Mansiisk, Novosibirsk, Samara, Ufa, și Yalta. Activitatea acesteia a fost asigurată de compania RESO-Garantiya cu 100 de milioane de ruble (aproximativ două milioane de euro) până la 11 martie 2015. În vara anului 2012, proprietarii Yuzhny Krest şi-au anunţat planurile de a atrage un investitor străin – un australian Meiln Bank – care ar fi putut achiziţiona 50% din afacere, însă negocierile nu s-au concretizat. În 2013, veniturile Yuzny Krest au fost raportate la 1.9 miliarde de ruble şi un profit net de 1.7 milioane de ruble.

Pe baza rapoartelor publicate în presa rusă, în vara anului 2014, sectorul de turism din Rusia a înregistrat un lanţ de falimente. Din mijlocul lunii iulie, 17 companii şi-au închis activitatea din cauza problemelor financiare. Printre acestea se află: Voyage Inart, Neva, Windrose Mondială, Expo Tour, Labirint, IntAer, Nordic Star, Atlas, Milano turistic, Santa Lucia, Αviacharter-DV, Lime Travel και Solvex Tour. Cele mai multe dintre ele cu clienții care mergeau în Grecia.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × two =