News

Londra, cel mai scump oraş european la cazare

Londra este cea mai scumpă capitală europeană la cazări, înregistrând o creştere a preţului pe cameră de peste 10% în comparaţie cu anul trecut, arată un studiu realizat de HRS. Cu o medie de aproximativ 164 de euro pe cameră, Londra a depăşit Paris şi Copenhaga la capitolul preţ pe cazare, acestea înregistrând o medie de 147 de euro pe cameră. Astfel, londra nu este doar celmai scump oraş din Europa, ci şi cel mai scump oraş din Marea Britanie.

După Londra, la capitolul preţuri usturătoare în Marea Britanie, vine Edinburgh cu 122 euro pe noapte – oraşul înregistrând o creştere de aproximativ 13% la prețul mediu de cazare în 2013. Interesant, Cardiff – capitala Ţara Galilor – simte şi ea o creştere tot de 13%. Cât despre Marea Britanie, nu iese nici ea din schema scumpirilor. În ultimul an, tarifele hoteliere s-au majorat, reflectând o creștere semnificativă în economie.

Londra, Copenhaga şi Paris, cele mai scumpe din Europa
Cu o creştere de peste 10% anul trecut, Londra a furat locul I de la Copenhaga, care concurează acum destul de strâns cu Parisul, amândouă înregistrând aproximativ 187 euro pe cameră, pe noapte. După Londra, cea mai mare creştere a preţului pe cameră s-a înregistrat în Lisabona (96 euro), Copenhaga (149 euro) şi Amsterdam (139 euro), unde majorările sunt de 17%, 11% şi respectiv de 5%.

Liverpool şi Varşovia, cele mai ieftine
Potrivit studiului, anul acesta cele mai profitabile vacanţe în privinţa cazărilor sunt în Budapesta, Praga și Berlin. Istanbul, Oslo și Stockholm au înregistrat scăderi ale prețurilor în ultimele 12 luni, procendul pe cameră scăzând în medie cu 12%. Turiştii din 2013 ai marilor oraşe europene susţin că cele mai ieftine cazări se găsesc în Varşovia, unde preţul pe noapte este de doar 72 euro. Din punct de vedere statistic, cele mai ieftine cazări sunt în Liverpool, care a înregistrat o scădere a prețurilor de peste 2%, comparativ cu trimestrul al doilea din 2013, având o medie pe camera de aproximativ 90 euro pe noapte.

Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + fifteen =