News

Londra marchează 100 de ani de la Primul Război Mondial

Astăzi, capitala Angliei marchează 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial într-un mod dramatic. Turnul Londrei a fost împânzit de mii de maci din ceramică roşie, fiecare floare reprezentând moartea unui militar britanic în Primul Război Mondial. Arta dramatică de a cuprinde Turnul Londrei într-o baie sângerie din maci se numeşte „Blood Swept Lands and Seas of Red” şi a fost realizată de Paul Cummins.

Peste 888.240 de maci au fost folosiţi ca simbol pentru cei ucişi în timpul războilui, în special în timpul celor două războaie mondiale care au avut loc în Europa, în secolul trecut. Ultimul mac din ceramică va fi plantat în data de 11 noiembrie 2014. Până atunci, Turnul Londrei va aminti prin amenajare de tragedia Primului Război Mondial.

Londra a organizat pentru astăzi o întreagă serie de comemorări. Pe lângă amenajarea Turnului din Londra, oraşul va avea loc o paradă cu maşini de epocă, în care vor fi plimbaţi pensionarii Chelsea, foști membri ai armatei britanice din Chelsea. După amiază, fiecare dintre aceştia îşi va spune varianta unică a Primului Război Mondial, aşa cum a trăit-o, iar poveştile acestora vor fi date în direct de televiziunile publice.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 3 =