News Top sezon

Lufthansa ar putea permite folosirea gadgeturilor la bord

Aplicaţiile „fly mode” devin de domeniul trecutului. După ce Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (AESA) a dat liber la utilizarea device-urilor în avioane, Lufthansa a început deja procedura pentru luarea avizelor privind implementarea măsurii. Înainte de implementarea măsurii, avioanele trebuie să primească aprobarea manifacturierului, care atestă că sistemele montate la bordul navei nu vor fi afectate de device-urile pasagerilor. În urma acestui aviz, compania aeriană poate permite pasagerilor ei folosirea telefoanelor mobile, a tabletelor şi a laptopurilor fără setarea „fly mode”.

Mai multe facilităţi, mai mult deranj
„Spunem bun venit acestui pas logic şi sperăm să obţinem curând undă verde de la manufacturierii avioanelor şi de la Autoritatea Feredală de Aviaţie a Germaniei. Pentru pasagerii noştri care au experimentat deja banda noastră de internet pe distanţe luni, acesta este un plus practic. Compania se va strădui să ofere internet şi pe rute scurte şi medii”, a declarat Jens Bischof, membru al Consiliului german Lufthansa Airlines Board – Sales, Product & Marketing.

Nu se ştie încă cu exactitate pentru ce tipuri de aeronave se vor aplica noile reglementări. Baza tehnică pentru eliminarea restricţiiilor la nivel global privind utilizarea dispozitivelor electronice este faptul că sistemele de bord ale aeronavelor comerciale s-au dovedit a fi bine protejate. La ora actuală se ştie doar că toate convorbirile telefonice de la bord – inclusiv cele pe internet – nu sunt dorite la Lufthansa. Iar această decizie nu a fost luată din motive tehnice, ci pentru că studiile au arătat că mulţi pasageri se tem că zborurile ar putea deveni supărătoare şi deranjante din cauza convorbirilor telefonice efectuate la bord.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + eighteen =