News

Militanţii Hamas ameninţă că vor ataca Aeroportul Tel Aviv

Un avertisment Hamas cere călătorilor, companiilor aeriene şi turiştilor să stopeze cursele şi să evite survolarea în şi peste Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Potrivit unui purtător de cuvând al Hamas, avertizarea a fost lansată miercuri, după ce negocierile de pace cu Israel au eşuat şi au dus începerea unui război sângeros. „Avertizăm companiile aeriene internaţionale şi le îndemnăm să suspende zborurile spre aeroportul Ben Gurion începând de joi dimineaţă”, a declarat Abu Obeida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Ezzedin Al-Qassam, la scurt timp după reluarea violenţelor în Fasia Gaza şi încercarea Israelului de a-l ucide pe liderul palestinian, informeaza AFP.

La câteva ore de la anunţ, Consiliul de Securitate al ONU a îndemnat Israelul și palestinienii să revină la masa negocierilor pentru a conveni de urgenţă un armistiţiu de pace în Gaza. Îndemnarea a avut loc ieri, imediat după ce avioanele de război israeliene au lansat zeci de atacuri aeriene în Gaza, ca răspuns privind lansarea mai multor rachete pachistaneze asupra sudului Israelului. Astfel, după nouă zile de calm, între cele două ţări a izbucnit ieri o nouă o vărsare de sânge.

Aeroportul Ben Gurion şi-a menţinut zborurile
În ciuda ameninţărilor mişcării Hamas, Aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv a menţininut toate zvorurile spre şi dinspre Tel-Aviv. Pe parcursul zilei, aeroportul a fost tranzitat de proximativ 60 000 de pasageri, ca de obicei, trafinul nefiind destabilizat de ameninţările organizației palestiniane. O singură companie aeriană, Air Sinai din Egipt, a decis să-şi anuleze zborurile timp de două zile, din motive de siguranță. „Nu s-a înregistrat nicio schimbare. A fost o întrerupere de zece minute a zborurilor din motive de securitate, ce nu pot fi detaliate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Autorităţii aeroportuare israeliene, Ofer Lefler. În ciuda numeroaselor tentative derulate de-a lungul multor ani, militanţii Hamas nu au reușit să lovească aeroportul internațional israelian, protejat de scutul anti-rachetă israeliană „Iron Dome”.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =