Travel Magazine

Muzee cu intrări gratuite, din jurul lumii

Călătoriile nu sunt gratis şi nici ieftine, dar atracţiile culturale pot fi. Am găsit 8 de muzee incredibile – de la Paris la Beijing – unde descoperirile culturale sunt bogate, iar intrarea este gratuită pentru toţi. Datorită lor, turismul nu este doar un business profitabil pentru agenţii, ci o lume în sine în care toţi putem păşi. Iată câteva dintre muzeele incredibile ale lumii pe care le poţi vizita gratis.

Instituţiile Smithsonian
Destinaţia: Washington, D.C. Aceste 19 de muzee şi instituţii separate alcătuiesc una dintre cele mai mari colecţii de artă americană, artefacte şi faună sălbatică din lume. Nici o vizită în capitala naţiunii nu este completă fără a explora Smithsonian sau Gradina Zoologică Naţională, casa a aproximativ 2.000 de animale (inclusiv celebrul panda gigant).

Muzeul de Artă Modernă din Paris
Când spui muzee pariziene, cu toţii ne gândim la Luvru sau Musee d’Orsay. Şi, deşi merită vizitate, deranjul este aglomeraţia continuă, din cauza căreia nu poţi vedea toate operele. Muzeul de Artă Modernă din Ville de Paris este gratuit tot timpul şi are multe de oferit: de la expoziţii a unor artişti moderni, realizate prin rotaţie, până la o colecţie permanentă cu 22 de piese Matisse, printre mii de alte lucrări importante ale secolului 20.

Muzeul Britanic din Londra
Cu o colecţie enormă de artă şi artefacte din întreaga lume, British Museum este un must-do în orice vizită la Londra. Milioanele sale de lucrări includ obiecte controversate precum Marbles Elgin, Rosetta Stone şi Bronzi Benin. În cadrul muzeului au loc zilnic activităţi gratuite de familie, prelegeri şi expoziţii speciale, tocmai bune pentru o vacanţă culturală activă, alături de copii.

Nationalmuseet – Copenhaga, Danemarca
Cel mai mare muzeu din Danemarca este, de asemenea, unul dintre cele mai frumoase, fiind adăpostit într-o casă parohială din secolul al 18-lea, aflată în apropiere de centrul orașului. Interiorul ilustrează istoria daneză de la preistorici până în era modernă. Cei mici pot alerga prin sălbăticie în Muzeul Copiilor, unde pot proba haine daneze istorice şi se pot căţăra la bordul navei replică Viking. Peste toate, puteţi vizita muzeul în timpul NatNight, atunci când experiența culturală gratuită gile alături de un pahar cu băutură.

Museu Da Electricidade – Lisabona, Portugalia
Cu vedere spre râul Tagus din Lisabona, Muzeul Electricităţii este găzduit într-o veche centrală electrică, care încă pulseaza spiritul conţinutului său. Descoperă istoria energiei electrice, ştiinţele şi arheologia industrială, prin exponate interactive, majoritatea copil-friendly. Alături de acestea, poţi vedea instalaţii rotative de fotografie şi artă contemporană. Vizitatori TripAdvisor numesc muzeul „plăcerea secretă ascunsă în Lisabona”.

Daimler Contemporan – Berlin
Intrarea este întotdeauna gratuită la Daimler Contemporan, un muzeu dedicat artei contemporane la nivel mondial. Muzeul organizează expoziţii prin rotaţie, întotdeauna fiind ceva nou de văzut şi face noi achiziţii de artă o dată la patru ani. Ajuns acolo, vei vedea picturi, fotografie, artă conceptuală şi mai multe sculpturi ambplasate în exterior, în Potsdamer Platz.

Muzeul Afro Brazil – Sao Paulo, Brazilia
Muzeul Afro Brazil prezintă 6.000 de opere de artă, documente, bijuterii, fotografii şi textile care evidențiază importanţa influenţei africane asupra culturii braziliene. Acest muzeu a fost fondat în 2004 de artistul / curatorul Emanoel Araujo şi are intarea gratuită în zilele de joi şi sâmbătă (în rest, cu o taxă de intrare de 50 cenţi).

Muzeul National al Chinei – Beijing
Înfiinţat în 2003 pentru a ajuta localnicii şi turiştii să exploreze vasta moștenire a Chinei, masivul Muzeu Naţional al Chinei are un spaţiu de expoziţii de 2.2 milioane de metri pătraţi. El găzduieşte artefacte ce datează de 1.700.000 ani, elemente din epoca modernă, Revoluţia Culturală, precum și elemente ale ultimei dinastii imperiale, în zeci sale de săli de expoziţie. Muzeul este un mod excelent de a descoperi culturi pe care orele de istorie occidentală nu le-a cuprins.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *