News

Navă cu turişti, scufundată în estul Indoneziei

Stare de alertă în estul Indoneziei, după ce o ambarcaţiune cu turişti s-a scufundat în Sumbawa între Lombok și Insula Komodo. Incidentul a avut loc sâmbătă seara, dar autoritățile locale au fost alertate abia duminică, a declarat un reprezentant al echipei de salvare pentru Reuters. Nava a plecat din insula Lombok spre Komodo, joi seara, cu 20 de cetățeni străini și cinci membri ai echipajului si, potrivit informațiilor preliminare, s-a scufundat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cauzate cel mai probabil de o furtună. Înainte de sosirea echipei de salvare, pescarii locali au reuşit să salveze cinci turişti. Până la ora actuală, autorităţile au găsit alţi 13 supravieţuitori, însă două persoane sunt încă date dispărute.

Două persoane, încă dispărute
Astăzi, opt turiști străini și cinci indonezieni au fost salvați din apele indoneziene de est, căutările continuând pentru alte două persoane. Potrivit lui Budiawan, şeful agenţiei de Salvare şi Cercetare West Nusa, supravieţuitorii găsiţi astăzi erau în stare de şoc şi au fost transportaţi de urgenţă la un spital local, pentru tratament. „Sunt slăbiţi din cauza lipsei de apă şi hrană. Se pare că au decis să se îndepărteze de ambarcaţiune, folosind plute de salvare și geamanduri. În conformitate cu lista pasagerilor, aceştia nu sunt din Noua Zeelandă. Acum, suntem în căutarea celorlalte două persoane”, a declarat Budiawan pentru Wall Street Journal.

Ambarcaţiunea cu turişti, care se îndrepta spre Insula Komodo, s-a scufundat sâmbătă seara, în apele Insulei Flores, una dintre Insulele Lesser Sunda cu o suprafaţă estimată de 14300 km ², aflată la est de insula Java din Indonezia. Potrivit primelor date obţinute de anchetatori, nava s-ar fi scufundat în timpul unei furtuni puternice, după ce s-ar fi lovit de un recif de coralii. Pasagerii aflaţi la bordul navei erau neozeelandezi şi străini din Marea Britanie, Olanda, Spania, Germania și Franța, alături de cinci membri ai echipajului, printre care şi un ghid turistic, toţi indonezieni.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 3 =