News

Noi proiecte turistice pentru adoptarea maşinilor electrice

Destinaţiile turistice au început să exploreze posibilitatea utilizării vehiculelor electrice, în scopul mobilităţii durabile şi a unei noi experienţe premium pentru turişti. Astfel, în unele locuri au fost oferite gratuit turiştilor şi rezidenţilor vehicule electrice, pe care să le testeze într-un tur al oraşului/insulei. În Mallorca, câteva astfel de vehicule şi puncte de alimentare sunt deja în funcţiune, iar în Tenerife se promovează un proiect, la care iau parte hoteluri şi agenţii de rent a car.

Test drive gratuit
O astfel de iniţiativă a fost promovată de compania Ozone Drive, în colaborare cu BMW şi lanţul Iberostar, în Mallorca. În septembrie, o flotă întreagă de vehicule electrice a fost oferită rezidenţilor şi turiştilor, pentru un tur gratuit de insulă. Mai mult, acordul semnat anul trecut de FEHM, ACH și Sampol Ingeniería y Obras SA, cu scopul de a facilita clienţilor folosirea acestor vehicule, a dus la crearea unor noi puncte de reîncărcare în hoteluri, precum cel din Trend Hotel Alcudia. Chiar dacă investiţia în program a fost majoră, autorităţile locale speră ca acest test-drive să-i convingă pe beneficiari de calităţile vehiculelor electrice şi să le adopte într-un viitor apropiat.

În Tenerife, Asociaţia Extrahotelieră din Tenerife, La Palma şi La Gomera y El Hierro (Ashotel) studiază împreună cu instituţiile şi entităţile care oferă experienţe eco-touristice alternative, bazate pe închirierea acestor vehicule. Proiectul Effie-Car caută soluţii să unească turismul şi mobilitatea durabilă.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − thirteen =