News

Noul cel mai aglomerat aeroport internațional este…

Pentru prima dată, Aeroportul Internațional Dubai a depășit Aeroportul Heathrow, din Londra, trecând pe prima poziție în topul celor mai aglomerate aeroporturi privind traficul internațional. Dubai Airports a lansat recent raportul traficului aerian, realizat până la finele anului 2014, în care se precizează că Aeroportul Internațional Dubai a fost tranzitat de nu mai puțin de 70.4 milioane de pasageri în 2014, cu 6.1% mai mult față de anul precedent.

Centru global de aviație
În comparație cu cifrele raportului Dubai Airports, Heathrow a raportat pentru 2014 un tranzit de 58.1 milioane de pasageri internaționali. „Această cifră istorică este punctul culminant a celor peste cinci ani de creștere constantă. O creștere insiprată de viziunea regretatului Sheikh Rashid Bin Saeed Al Maktoum. Scopul nostru actual este de a transforma Dubai într-un centru global de aviație și pare că acest lucru ne reușește. Totul datorită unei politici deschise, a unui mediu de afaceri prietenos și a atractivității în continuă creștere a Dubaiului ca centru de comerț și turism”, a declarat HH Sheikh Ahmed Bin Saeed Al Maktoum, președintele Dubai Airports.

Proiect de renovare
Cifrele sunt oarecum surprinzătoare ținând cont că numărul curselor de pe Dubai International au însumat 357.339 în 2014, cu 3.4% mai puțin față de 2013. Această scădere s-a înregistrat în principal din cauza reducerii temporare a zborurilor din timpul verii, pentru realizarea proiectului de renovare ce a durat 80 de zile. Astfel că, în această perioadă, unele curse au fost mutate pe aeroportulo Internațional Al Maktoum, al doilea aeroport din Dubai, la Dubai World Central (DWC).

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 15 =