News

NU McDonald în Florența! Compania dă Primăria în judecată

McDonald

Război în toată regula între McDonald și orașul Florența, din Italia. Gigantul lanț de fast-food dă în judecată orașul pe motiv că oficialii acestuia nu-i permit să-și deschidă un restaurant în zona istorică Piazza del Duomo. Mai mult, McDonald susține că a investit deja 17.8 millioane de euro în construcția restaurantului, bani pe care acum i-ar fi pierdut din cauza refuzului oficialilor privind acordul de funcționare.

Tărăboi juridic internațional

BBC.com anunță că McDonald se simte neîndreptățit din cauza modului în care a fost tratat de oficialii Florenței, la construcția noului său restaurant. Potrivit rapoartelor, oficialii orașului Florența sunt nemulțumiși de inaugurarea unui fast-food în zona istorică a lui Piazza del Duomo – lucru care a dus la un tărăboi juridic internațional. În timp ce oficialii orașului refuză parcă să accepte ideea, McDonald își expune punctul de vedere, susținând că a făcut tot posibilul ca întreaga clădire să se încadreze în cerințele locației. Iar acum a rămas fără bani! Iar suma care se vehiculează este de 17.8 millioane de euro!

Daune de aproape 20 de milioane $

BBC.com citează declarația unui oficial al companiei McDonald, în care se vorbește depre acțiuni discriminatorii făcute de oficialii orașului pivind procesul legal al companiei, acțiuni pentru care se cer daune de aproape 20 de milioane $. „Suntem complet de acord că patrimoniul cultural și artistic, alături de centrele orașelor istorice ale Italiei trebuie protejate și garantate, la fel ca și tradițiile și magazinele istorice mici, însă nu putem accepta reglementări discriminatorii care distrug libertatea inițiativei private, neavantajoase pentru toți.” Această declarație este un răspuns la afirmațiile primarului Dario Nardella, conform cărora „McDonalds are dreptul de a depune o cerere, deoarece acest lucru este permis conform legii, dar avem, de asemenea, dreptul de a spune nu.”

„NO al mcdonald’s in piazza duomo”

Mai mult, în urma declarației McDonald, primarul Florenței, Dario Nardella, a declarat pentru ziarul local Corriere Fiorentino că este categoric împotriva deschiderii restaurantului: „Suntem gata să luptăm în acest război, chiar și în instanță. Pentru că nu vom autoriza McDonald în Piazza Duomo, nu acum, niciodată.” Primarul este susținut și de locuitorii Florenței, iar reacțiile acestora pe paginile de Facebook sunt tot mai categorice. Un grup de florentini a lansat o petiție pe Facebook, „NU lui McDonald în Piazza Domului”, arătându-se împotriva deschiderii fast-food-ului în orificiului de evacuare al catedralei. În mai puțin de o săptămână, grupul a obtinut sprijinul a mai peste 15.000 de oameni.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + ten =