Destinatii Grecia

Nunta in Grecia, pe insula „Mamma Mia”

O dată spunem DA. O dată îmbrăcăm rochia de mireasă și tot o singură dată ne punem verigheta pe deget. Cel puțin asta sperăm. Iar aceste momente, le vrem perfecte! Tocmai de aceea, toți mai mulți români aleg să-și jure credință pe meleagurile Greciei. Iar trendul anului tinde spre Skopelos, insula adusă la viață prin povestea peliculei „Mamma Mia”. O istorisire romantică, expusă pe fundalul peisajelor grecești și redată prin ritmuri legendare, care-ți captează privirea și te face să visezi la „cum ar fi dacă…”.

Scenariu de „Mamma Mia”.
Așa ajungi să te gândești la prețuri, la organizare, la transportul invitaților, la stilul rochiei și la perioada prielnică. Să fie spre toamnă, când temperaturile sunt suportabile, să fie pe plajă, să ai puțini invitați pentru un ambient intim și un scenariu perfect, ca-n „Mamma Mia”. Chiar dacă pare dificil, lucrurile nu sunt atât de grele. Clima uscată, vegetația luxuriantă și soarele constant al regiunii complexul Sporade, din care face parte insula Skopelos, creează condițiile perfecte și un scenariu impresionant, pentru fotografii și filmări memorabile, capturate toate într-o varietate impresionantă de lumini și culori.

Pentru fiecare stil și buget
Unde mai pui că, acum, există o mulțime de agenții specializate pe organizări de nunți în Grecia. Numeroși touroperatori și-au creat propriile pachete de nunți, oferind cuplurilor o varietate de servicii și opțiuni, pentru fiecare stil și buget. Transportul nu este dificil, insula putând fi ușor accesibilă cu avionul din România sau cu feribotul din Skiathos (aproximativ 10 euro de persoană).

Există numeroase locuri spectaculoase și uimitoare pentru nunți în Skopelos. De la aflorimentul stâncos magic al Sf. Ioan (în Castelul Mic), la capele îndepărtate și divine, sau plaje de nisip spectaculoase, Skopelos le are pe toate! Așa că, relaxează-te, fă-ți bugetul și go for it. O nuntă completă, organizată de o agenție specializată te costă undeva între 5.000 și 10.000 de euro, în funcție de numărul invitaților și dorințele pe care le ai. O sumă decentă ținând cont că aproape aceeași nuntă în România poate fi mai ieftină cu aproximativ 2.000 sau 3.000 de euro.

Biserica Panagitsa
În orașul vechi (sau Hora), care se cuibărește confortabil în jurul unui deal și se întinde în jurul unui castel, poți alege o nuntă în castelul venețian medieval, cu peisaje amețitoare asupra Mării Egee, sau în una dintre multele biserici bizantine din oraș. Capitala insulei încă pulsează esența unei așezări insulare tipic grecești, cu casele sale de piatră înconjurate de curți pitorești, străzi înguste pavate și iz de romantism în fiecare colțișor. În interiorul castelului găsești o veche biserică bizantină Biserica Panagitsa, un punct de referință al Skopelos Town. Zona este disponibilă pentru nunți ortodoxe, iar curtea spațioasă, cu vederile sale romantice, poate fi folosită pentru ceremonii civile.

Aϊ Yiannis din Kastri
Pentru și mai mult romantism, alege capela Aϊ Yiannis din Kastri, construită pe vârful unei stânci abrupte. Imaginează-te urcând treptele sculptate în stâncă în rochie de mireasă, bucurându-te de o priveliște uimitoare a arhipelagului! Capela a devenit celebră la apariția scenei nunții din filmul „Mamma Mia”. De atunci, mai exact din 2007, de la lansarea filmului, capela a devenit o alegere populară pentru cuplurile tinere ortodoxe, care vor să se căsătorească.

Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + one =