Top Destinatii Top Travel

O plimbare prin lume – ce să vizitezi în 2016

Insulele Galapagos, Ecuador
maxresdefault
Dacă lanțul insular așezat la 1000 km de Republica Ecuador pe continent a fost un loc memorabil încă din 1835 când a fost vizitat de Darwin, de ce să nu încercăm să îl vizităm astăzi? Principalul motiv al unei vizite aici este experiența incredibilă și biodiversitatea, ca să nu mai vorbim de numărul pinguinilor de Galápagos, ce a crescut exponențial în ultimii 15 ani. Aceștia sunt printre cei mai rari pinguini din lume, și sunt pe lista animalelor în pericol critic de extincție din anul 2000. De atunci însă, populația acestora s-a dublat, crescând șansele curioșilor de a vedea unul dintre ei, mai ales în insulele cele mai vestice Isabela și Fernandina.
Cea mai bună modalitate de a-ți petrece timpul aici este o croazieră de 7 zile, recomandate fiind cele de la Ecoventura, o companie deţinută de o familie încă din 1991. La sfârșitul lunii februarie ei vor lansa Origin, un yacht de lux, destul de mic încât să poată opri la insulele mai micuțe, cu destul loc pentru 20 de oaspeți și doi naturaliști care să le prezinte acestora turul în plimbarea de 7 nopți. Există două itinerarii diferite ce oferă activități precum mersul pe formațiunile vulcanice ale insulelor, snorkeling cu pinguinii, mersul cu caiacul printre foci, observarea corbilor de mare cu picioare albastre, și a altor animale – iguane, broaște țestoase gigant, delfini și balene – mai mult decât în oricare alt loc din lume!

Ghent, Belgia
Ghent_2350067a
Ghent, cu minunatele sale străzi pietruite și canale, iese în evidență ca unul dintre cele mai interesante locuri din Europa din punct de vedere al mâncării. Orașul belgian se află în epicentrul prosperității mâncărurilor flamande, în frunte cu Kobe Desramaults, cea mai populară vedetă Belgiană în ceea ce privește preparatele culinare, și care deține două restaurante în Ghent și încă trei în afara orașului. Desramaults este căpetenia unui grup de tineri bucătari inovatori – unii îi numesc Rebelii Bucătăriei Flamande – ce gătesc mâncăruri moderne în bistrouri precum Cochon de Luxe al lui Tom Van Lysebetten sau Publiek al lui Olly Ceulenaere.
În luna martie, în oraș se va deschide și o clădire destinată mâncării, pentu a-i egala ambițiile gastronomice. Holy Food Market va fi deschis în curând într-o capelă din secolul 16, recondiționată, și va avea magazine, restaurante și un bar de cocktailuri sub înaltele tavane arcuite. În cazul noilor restaurante deschise, locația acestora est la fel de interesantă ca și mâncarea: sunt noi magazine/resaurate hibride cum ar fi L’Amuzette sau Ile En Ville, dar și proiecte de grădini publice precum De Stadstuin (sau “grădina orașului”) ce își au propriile cafenele în aer liber. Cei mai buni bucătari ai orașului, majoritatea sub vârsta de 35 de ani, tind să organizeze câte o prtrecere reușită o dată la câteva luni: Flemish Food Bash este un festival de muzică și mâncare, ce ține toată noaptea și aduce la un loc bucătari din întreaga lume!

Insulele Andaman, India
govind-nagar-beach-WTG0116
Jaques Cousteau a fost fascinat de recifurile de corali și de viața marinî din îndepărtatele Insule Andaman atunci când a cizitat arhipelagul pentru filmul său din 1990: Andaman: Insulele Invizibile. Două zeci și cinci de ani mai târziu, nu multe lucruri s-au schimbat pentru una dintre cele mai distante destinații pentru plajă din lume. Cele 572 de insule situate între Golful Bengal și Marea Andaman sunt mai apropiate de Thailanda sau Burma decât de India, însă momentan, singura modalitate de a călători aici este prin intermediul orașelor indiene – Chennai, Kolkata, Visakhapatnam sau Bhubaneswar. Doar 37 dintre insule sunt locuite, și chiar mai puține sunt accesibile turiștilor, dar neînfricații căutători ai soarelui care doresc cele mai neumblate plaje ce amintesc de Maldive, însă nu la fel de aglomerate, au început să se strecoare și în aceste zone.
În luna noiembrie s-a deschs primul boutique hotel Jalakara pe insula Havelock, o acunzătoare șic, boemă, cu șapte camere, la marginea pădurii tropicale. Pentru o evadare și mai aventuroasă, ia în considerare distinsul yaht Infinity, cu șase camere, lung de 40 de metri, ce navighează în jurul arhipelagului și face opriri în zone potrivite scufundărilor și lângă insule nelocuite, cum ar fi Cinque și Narcondam.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + two =