News

Oficial: Preşedintele Obama va vizita Grecia în 15 noiembrie

Președintele Barack Obama și-a anunțat vizita în Grecia, precizând că vrea să-și arate apreciarea față de poporul grec pentru generozitatea afișată refugiaților.

Potrivit secretarului de presă al Casei Albe, președintele Barack Obama va păși în Grecia, Germania și Perum, într-un tur ce ce va începe din 14 noiembrie.

Obama va vizita Grecia

Această călătorie are scopul de a evidenția „angajamentul președintelui față de solidaritatea trans-atlantică, o Europa puternică și integrată, și cooperarea cu partenerii noștri din Asia Pacific”, se arată în declarația oficială, publicată ieri pe site-ul oficial al Casei Albe.

Economică globală echilibrată
În raportul oficial de presă se mai menționează că „programul Președintelui va sublinia legăturile dintre interesele noastre de securitate și agenda noastră economică, eforturile noastre de a promova o creștere economică globală echilibrată, durabilă și puternică, precum și sprijinul nostru pentru liberalizarea comerțului și a reformelor economice menite să reducă inegalitatea și segmentarea oportunităților pentru clasa de mijloc din întreaga lume.”

Susține scutirea Greciei de datorii
Președintele Statelor Unite ale Americii va ajunge în Grecia, în 15 noiembrie, unde se va întâlni cu presedintele Prokopis Pavlopoulos, cu prim-ministrul Alexis Tsipras, și va reafirma sprijinul american pentru continuarea eforturilor de a plasa econimia Greciei pe o cale de prosperitate și durabilitate reînnoită. Administrația Obama crede cu tărie că scutirea Greciei de datoriile avute la creditorii europeni este necesară pentru a putea stabiliza și a crește economia țării.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + twelve =