News

OPT TARI IN CARE POTI CALATORI FARA AMENINTAREA TERORISMULUI

Mirela Sandu

Multi turisti sunt nelinistiti din cauza atacurilor teroriste care au avut loc recent, la Paris si Bruxelles.

In pofida ingrijorarilor, a calatori ramane, totusi, un mod de a te distra si de a petrece timpul liber.

In timp ce unele destinatii sunt destul de sigure pentru turisti, exista unele tari care, din punct de vedere statistic, sunt mai sigure decat altele. Aruncam o privire mai atenta asupra opt dintre cele mai sigure destinatii de calatorie.

Islanda – este o destinatie de vacanta populara. Tara depinde de turism si investeste mult in acest domeniu. Este una dintre cele mai sigure pentru a calatori. Autoritatile recomanda prudenta in barurile din Reykjavik.

Portugalia – in 2015, s-a bucurat de unul dintre cei mai de succes ani in turism. Marile amenintari sunt reduse ca numar, dar alte tipuri de infractiuni sunt in crestere. Trebuie,insa, sa ai grija pentru a nu deveni victima unui delict minor.

Danemarca – este tara in care femeile pot calatori singure, fara teama de a fi hartuite. Nu exista atentionari sau alerte de calatorie pentru aceasta tara, cu exceptia furtului gentii sau portmoneului.

Australia – in general, este una dintre cele mai sigure destinatii de vacanta, iar turismul este una dintre principalele surse de venit. Cei care calatoresc in orasele mari ale Australiei pot fi victime ale furturilor, dar cei mai multi turisti nu au parte de incidente.

Noua Zeelanda – aici riscul terorismului este extrem de redus, iar rata criminalitatii este foarte scazuta. Turistii sunt insa avertizati sa aiba grija de lucruri, dar acest lucru este valabil oriunde ai calatori.

Elvetia – nu are alerte de terorism sau avertismente cu privire la infractiuni. Cu toate acestea, ca in multe tari muntoase, in unele orase exista riscul alunecarilor de teren, inundatiilor si avalanselor.

Finlanda – rata criminalitatii in Finlanda este mai scazuta decat in SUA, iar riscul pentru terorism este foarte mic. Serviciile de politie sunt foarte fiabile, astfel incat aceasta tara este foarte sigura.

Canada – peste 2 milioane de turisti viziteaza anual aceasta tara, cu foarte putine incidente. In prezent, nu exista alerte de calatorie pentru Canada.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =