News

Pasager debarcat din avion pentru că „mirosea urat”

Un pasager a depus o plângere de discriminare împotriva American Airlines, pretinzând că a fost coborât dintr-un avion de pe aeroportul Paris Charles de Gaulle pe motiv că „mirosea urât”. Algerianul, cunoscut doar sub numele de „Mehdi”, susţine că însoţitorii de bord s-au apropiat de el şi l-au trimis „să facă un duş”, exact când avionul urma să decoleze spre Dallas. Aceştia i-ar fi spus bărbatului de 27 de ani că echipajul şi pasagerii zborului s-au plâns de mirosul lui şi au chemat poliţia, care l-au coborât din avion.

Acoperit cu parfum Dior
Potrivit bărbatului, incidentul s-a produs chiar înainte de decolare, când a vrut să meargă la baie. „Echipajul și pasagerii s-au plâns de mirosul dumneavoastră. Sunteţi cu o companie americană, acesta este teritoriu american și căpitanul are dreptul de a vă refuza. Nu veţi zbura astazi”, i-ar fi spus unul dintre însoţitori bărbatului, potrivit unor imagini realizate cu telefon mobil de Agence France-Presse. Însoţitorii de bord au chemat poliţia aeroportului care l-au codus pe bărbat spre ieşire.

Revoltat de atitudinea personalului companiei aeriene, bărbatul a ţinut să-şi exprime nemulţumirile în presa pariziană, apelând la Agence France-Presse (AFP) din Paris. El susţine că nu avea cum să miroasă urât întrucât se „acoperise” anterior cu parfum Dior, din magazinul Duty Free al aeroportului. „M-am acoperit cu parfum Dior de la magazinul duty-free”, a declarat bărbatul pentru AFP. În apărare, American Airlines a declarat pentru AFP că bărbatul a avut „probleme cu viza”, refuzând să ofere mai multe detalii pe motiv că vor să protejeze intimitatea pasagerului. Ea a precizat însă că i-a oferit pasagerului o rambursare pentru bilet.

Cu o zi înainte, Mehdi ratase un zbor spre Dallas, întrucât controalele de securitate au durat prea mult timp, dar reuşise să-şi achiziţioneze un bilet de 200 de euro, pentru zborul de a doua zi. Din cauza acestor ghinioane, bărbatul a fost nevoit să-şi anuleze vacanţa în Los Angeles, unde ar fi trebuit să ajungă după popasul în Dallas.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − 2 =