News

Pasageri britanici, blocaţi de o săptămână pe aeroportul din Corfu

Vremea rea a forţat compania aeriană Ryanair să-şi anuleze, duminică, zborurile. Aproximativ 40 de pasageri din Liverpool sunt blocați acum pe o insulă grecească şi, potrivit presei internaţionale, aceştia nu ar putea părăsi insula mai devreme de luna viitoare. Potrivit relatărilor, pasagerii blocaţi şi-au pierdut calmul când operatorul de transport aerian le-ar fi răspuns cu indiferenţă că zborul a fost anulat şi că, probabil, nu vor putea părăsi insula mai devreme de luna viitoare.

Pasageri bolnavi de inimă
Pasagerii se află pe Aeroportul Internaţional Corfu şi susţin că au fost lăsaţi pe întuneric. Potrivit rapoartelor, ei au trebuit să stea în aeroport aproape 12 ore pe zi, iar printre aceştia se află şi persoane bolnave de inima. Casnică Sandra O’Brien, 53, de la Liverpool, a declarat: “Este groaznic, e un coşmar. Două femei sunt pe medicamente de inima. Timp de 12 ore pe zi, am fost așezată în aeroport, fără mâncare sau băuturi. Este cel mai rău coşmar! Simţim că am fost abandonaţi”, spune Sandra O’Brien, 53, din Liverpool, potrivit liverpoolecho.co.uk.

Vouchere de cazare şi băuturi răcoritoare
Cu toate acestea, compania aeriană irlandeză susţine altceva. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că, duminică, s-a forţat anularea a două zboruri spre Manchester și Oslo Rygge din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. El a mai spus că Ryanair le-a oferit pasagerilor afectaţi de această situaţie cazare şi vouchere pentru băuturi răcoritoare. Compania a declarat că aşteaptă ca vremea să se amelioreze pentru a putea programa zborurile pasagerilor blocaţi în Corfu şi că îi va contacta curând pe cei supăraţi.

Programarea unor noi zboruri
„În acest interval, clienţii afectaţi au fost prevăzuţi cu voucere de cazare la un hotel şi răcoritoare, în deplină conformitate cu legislaţia EU261. Examinăm posibilitatea de a programa zboruri suplimentare şi vom contacta pasagerii afectaţi în momentul confirmării zborurilor. În acest timp, clienţii au posibilitatea de a se transfera pe alte zboruri disponibile din alte aeroporturi Ryanair, gratuit. Ryanair îşi cere sincer scuze tuturor pasagerilor afectaţi de aceste anulări meteorologice, cu care ne confruntăm acum, şi lucrăm din greu pentru a rezolva situaţia cât mai curând posibil.”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − six =