News

Pasagerii Eurostar au stat în beznă opt ore

Eurostar le-a cerut scuze celor aproximativ 1.250 de pasageri care au fost abandonați vineri noaptea în beznă și fără încălzire aproximativ opt ore, când două cabluri electrice aeriene s-au rupt în același timp, ducând la blocarea trenului. Cei cu 600 de pasageri aflați la bordul acestuia, care călătoreau pe ruta Londra-Bruxelles, au stat în locomotivele oprite la marginea orașului Lille, din Nordul Franței, de la ora 20:00 până la 4:40 dimineața. Interval de timp în care au fost nevoiți să îndure bezna și frigul în așteptarea unui tren cu motor diesel pentru a-i salva.

Patru trenuri perturbate și trei srevicii anulate
În urma incidentului, un alt tren cu 650 de pasageri, pe ruta Londra- Paris, a fost forțat să se oprească mai bine de șase ore. În cele din urmă, amebele trenuri au ajuns la desttinație – trenul de la Bruxelles cu nouă ore întârziere și trenul de la Paris cu șase oră întârziere. Aceste blocaje au perturbat însă și alte patru trenuri, iar în ziua respective trei servicii au fost anulate – 10:30 Paris-Londra, 10:56 Bruxelles-Londra și 14:04 Londra-Bruxelles.

Restituiri duble și bilete gratuite
Nervoși, pasagerii trenurilor au luat cu asalt rețeaua de socializare Twitter, plângându-se că au fost abandonați în întuneric. Eurostar și-a cerut scuze pentru întârzierile lungi și le-a oferit pasagerilor afectați restituiri complete și bilete gratuite dus-întors la călătoriilor viitoare, iar pasagerii trenului de la Bruxelles au primit restituiri duble. Un purtător de cuvânt a declarat că extrem de rar se întâmplă ca două linii electrice să eșueze în același timp. El a ținut să menționeze că personalul s-a aflat la bord pentru a le oferi oamenilor ajutor și băuturi răcoritoare pe toată durata incidentului. Potrivit acestuia, pasagerii nu au fost lăsați să coboare din trenuri pe motive de siguranță.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + ten =