Top sezon

Peste 6 milioane de turişti la Oktoberfest 2014!

Cel mai mare festival de bere din lume, Munchen Oktoberfest, s-a încheiat în 05 octombrie, înregistrând peste 6 milioane de turişti veniţi din toate colţurile lumii. Iubitori ai distracţiei, ai muzicii şi, mai presus de toate, ai berii s-au strâns cu mic cu mare la cel mai aşteptat eveniment al anului, transformând Munchen Oktoberfest într-o mega petrecere la nivel internaţional. Şi cum succesul a fost uriaş, organizatorii au anunţat deja Oktoberfest 2015, încingând şi mai tare atmosfera şi cheful de distracţie. Aşadar, dacă nu ai fost, sau dacă ai fost şi vrei să o iei de la capăt, încarcă-ţi bateriile şi antrenează-te pentru mai multe halbe de bere. Oktoberfest 2015 va avea loc între 19 septembrie şi 04 octombrie.

Peste 7.700.000 litri de bere
16 zile îmbibate în bere! Cea de-a 181 ediţie a Oktoberfest, care a început în 20 septembrie, a adunat laolaltă nu mai puţin de 6.4 milioane iubitorii de bere din întreaga lume, îmbrăcaţi în costume tradiționale bavareze, pantaloni de piele (pentru bărbați) şi rochii Dirndl (pentru femei). A fost o nebunie cu tradiţie, al cărui succes îi garantează multe alte ediţii. Greu de crezut (sau nu), comerciaţii de la Oktoberfest au servit 7.700.000 căni de-un litru de bere, precum şi aproximativ 4.82.362 poţii de friptură de pui, pui friptura, 1.12.772 cârnați de porc şi 78.216 de coate de porc. Oktoberfest din Munchen, cel mai mare festival de bere din lume, este renumit pentru berea şi cărnaţii său – dar el este mai degrabă un târg bavarez.

Nunta prinţilor
Totul a început cu nunta prinţului bavarez Ludwig cu prinţesa Therese de Sachsen-Hildburghausen (de unde și numele de Theresienwiese), în 12 octombrie 1810, la care a participat şi comunitatea locală. Exceptând accentul evident pus pe bere, Oktoberfest este mai degrabă o petrecere grandioasă asemănătoare unui bâlci tradiţional românesc (doar că la nivel uriaş), în organizarea evenimentului intrând muzică, tururi distractive, carnaveluri, mâncare, divertisment şi, desigur, hale întregi cu bere sponsorizate de fabricile de bere bavareze. De la paradele colorate şi până la concertele în aer liber, toate evenimentele din Oktoberfest au gust de cultură şi tradiţie bavareză. Parada afişează vagoane istorice trase de cai, flotoare decorate în stil tradițional și toate benzile Oktoberfest.

Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 7 =