Articole recente Top Travel

Popoarele care călătoresc cel mai mult (partea aII-a)

17. Olanda
Olandezii sunt cel mai caritabil popor din lume, oferind mai mulți bani pe cap de locuitor pentru caritate decât orice altă țară. Cei mai mulți olandezi (și aproape toți olandezii sub 30 de ani) vorbesc fluent limba engleză, ceea ce le ușurează foarte mult călătoriile. În ciuda faptului că trăiesc într-o țară mică, olandezii călătoresc atât intern cât și extern, fiecare dintre ei mergând în medie, în cel puțin o excursie în țară și una în străinătate pe an.
16. Japonia
japan-pagoda-610x406
Venind dintr-o țară cu o istorie bogată (ș posibil parțial datorat trecutului acesteia de izolare), japonezii preferă să călătorească mai mult în țară decât în străinătate. Deși fiecare persoană merge în general în 2.3 excursii pe an, 2.2 din acestea sunt în interiorul țării. Cu vulcani, munți, plaje, și metropole masive, Japonia are o multime de locuri care să fie vizitate de cetățenii săi.
15. Austria
Austria este casa uneia dintre cele mai călătorite naționalități. Printre europeni, austriecii rezervă vacanțele din cele mai îndepărtate locuri în prealabil, cu aproximativ 72 de zile înainte de o vacanță. În timp ce alte popoare care trăiesc în țări răcoroase se bucură de escapade la plajă, austriecii preferă să meargă în vacanțe sociale sau să își viziteze familia și prietenii.
14. Elveția
Switzerland_Kanton_Graubünden_Morteratsch-610x405
Renumita țară a ceasurilor și a ciocolatei nu este străină excursiilor îndepărtate. Elvețienii sunt unii dintre cei mai frecvenți călători din Europa, fiecare persoană făcând în medie 1.6 plimbări pe an în străinătate. În ciuda uluitoarelor lacuri alpine și oportunităților de schi, Elveția primește mai puțin de 2% din vizitatorii Europei.
13. Regatul Unit
Ai putea fi surprins să afli că toate țările insulare din această listă călătoresc în străinătate mai mult decât pe teritoriul propriei țări (cu excepția Singapore). În medie, britanicii călătoresc de trei ori pe an, două dintre călătorii fiind în Insulele Britanice. În ciuda poziției Marii Britanii ca economie globală majoră, britanicii călătoresc mai mult pentru distracție decât pentru business, două dintre cele trei călătorii internaționale fiind speciale pentru vacanță.
12. Germania
Germanii călătoresc frecvent și ușor de depistat. Un exemplu comun în industria de turism compară vizita la Disney World a unei familii franceze și și a unei familii germane. Familia franceză va rămâne în Orlando toată săptămâna, în timp ce familia germană își va împărți timpul în două, mergând la parcurile de distracții înainte de a merge la plajă. Germanii se bucură și își fac rezervări în mod constant pentru vacanțe pe o plajă, preferând țări europene, cum ar fi Spania și Italia. În ciuda dragostei lor pentru plaje calde și nisipoase, germanii călătoresc intern de două ori mai des decât internațional.
11. Spania
Catedral_Salamanca-610x457
Persoanele relativ înstărite iubesc călătoriile în Spania: o țară foarte diversificată, cu plaje, munți, deșerturi, și multe altele. Poate că unii dintre spanioli pleacă în vacanțe pentru a scăpa de turiști, 65 de milioane fiind numărul anual al turiștilor Spaniei, făcând-o a treia cea mai vizitată țară din lume. Deși sunt de 15 ori mai multe șanse ca spaniolii să călătorească intern, atunci când ei merg în străinătate, preferă să viziteze Londra, Amsterdam, și Berlin.
10. Franța
Cea mai vizitată țară din lume, Franța, este paradisul unui călător. Schiul alpin, vinurile de lux, domeniile imense de lavandă și orașele moderne au adus Franței aproape 84 de milioane de vizitatori în 2014. Cea mai mare parte a francezilor preferă să călătorească în interiorul propriei țări, cu o medie de 3.1 călătorii interne pe an. În comparație cu alte turiști europeni, francezii tind să cheltuie mult mai puțini bani într-o excursie (aproximativ 600-700 de euro), în special în comparație cu britanicii și germanii care cheltuiresc mai mult de 1.000 de euro de persoană.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + nine =