Articole recente Top Travel

Popoarele care călătoresc cel mai mult (partea aIII-a)

9. Australia

Australia: este un continent, dar și o țară. Deși, strict vorbind, nu este o insulă, vastele zone nelocuite și veniturile mari ale populației îndeamnă la frecvente călătorii în străinătate. Deși australienii călătoresc mult mai mult în propria țară decât în afara acesteia (3.4 călătoresc intern și 0.4 extern), nu te lăsa păcălit de aceste statistici! Australienii sunt printre oamenii ce călătoresc cel mai des în toată lumea, aproape 1 din 3 australieni călătorind în străinătate în fiecare an. Majoritatea călătoriilor sunt către țări relativ apropiate, cum ar fi Noua Zeelandă sau Indonezia, și este de așteptat ca numărul călătorilor să crească: din 2008, numărul australienilor ce au mers în vacanță în străinătate a fost mai mare decât numărul total al vizitatorilor primiți de acest continent.
8. Canada
Canadienii sunt pe locul 8 în topurile noastre, cu o medie de 4 excursii pe an de persoană. Deși este una dintre cele mai mari și frumoase țări din lume, Canada este acoperită de zăpezi și cu o densitate mică a populației în anumite zone. Acesta ar putea fi factorul ce influențează diferențele dintre călătorii canadieni și cei americani: în timp ce americanii preferă să călătorească în teritoriul Statelor Unite, cei mai mulți canadieni preferă să plece din țară în vacanță.
7. Noua Zeelandă
new zeeland
Până aici, tendința comună a centățenilor tărilor mai mici a fost de a călători în străinătate mai des decât cei din țări mari, cum ar fi Brazilia, Spania sau Indonezia. Noua Zeelandă reprezintă o anomalie în aceste tendințe – sau poate că nu? Deși mulți oameni consideră Noua Zeelandă o țară mică, dacă ar fi să o suprapunem Statelor Unite, aceasta s-ar întinde de la Jacksonville până la Boston pe coasta de est. În ciuda dimensiunilor sale, Noua Zeelandă are flora și fauna extrem de diversificate, și este deseori lăudată pentru peisajele sale foarte variate. Neozeelandezii merg în 3.8 excursii pe plan intern și 0.5 pe plan internațional în fiecare an.
6. Hong Kong
Hong Kong este cel mai vizitat oraș din lume. Deși majoritatea vizitatorilor merg aici pentru afaceri, orașul are multe locuri de văzut, mai ales pentru cei interesați de cultură sau frumusețile narturale. Viața într-unul dintre cele mai dense și „verticale” orașe din lume trebuie să fie destul de obositoare pentru localnici, care preferă să plece în străinătate cât de des posibil, aproape fiecare dintre cele 4.3 plimbări anuale fiind în străinătate, cu preponderență în Japonia, Australia și Marea Britanie.
5. Norvegia
Clasați pe locul 5 în acest top, norvegienii pornesc dominația nordicilor în această listă. Veniturile extrem de mari și ratele de schimb constant favorabile le permit norvegienilor să călătorească în toată Europa și mai departe. Cu o medie de 5.2 excursii pe an (dintre care 2 sunt în străinătate), norvegienii cheltuiesc și foarte mulți bani în vacanțe (cu 90% mai mult decât turistul european standard).
4. Danemarca
denmark
Danezii nu numai că au o personalitate distractivă și sunt foarte prietenoși, dar sunt și călători entuziaști! Ca și în alte țări nordice, muncitorii danezi primesc anual 4-5 săptămâni de vacanță, pe care majoritatea aleg să le petreacă ori pe timpul verii, ori al iernii friguroase. Dintre toți locuitorii țărilor nordice, danezii preferă cel mai mult croazierele și degustarea preparatelor locale, dar și descoperirea tradițiilor țărilor vizitate.
3. Suedia
Dacă se întâmplă să observi un blond cu aspect scandinav încercând să se bronzeze pe plajă sau la piscină, probabil este un suedez! Dintre oamenii țărilor nordice, suedezii par să pună cel mai mare accent pe plajă și înot. Pe locul 3 al topului, suedezii nu se vor opri aici: 50% dintre ei declară că intenționează să călătorească mai mult în anul următor.
2. Statele Unite
Singura țară din top 5 care nu se află în nordul Europei, Statele Unite reprezintă una dintre cele mai diversificate țări din lume, din punct de vedere geografic, dar și etnic. Varietatea largă de atracții turistice îndeamnă americanii să călătorească în propria țară. Deși în medie, un american merge ăn 6.7 excursii pe an, doar 0.2 (mai puțin de 3%) dintre ele sunt în străinătate. Datorită faptului că multe dintre familiile americanilor se află în diferite orașe, multe din călătoriile interne au scopul întrunirilor familiale pentru sărbători. În ciuda călătoriilor frecvente, americanii sunt printre cetățenii țărilor vestice care călătoresc cel mai puțin pe plan internațional.
1. Finlanda
fin
Am ajuns și la finalul listei, unde se află călătorii absoluți: finlandezii. Cu o medie de 7.5 călătorii pe an, findandezii prioritează climatul și cultura atunci când aleg o vacanță. Așa cum stau lucrurile în multe dintre țările prezentate, finlandezii călătoresc cel mai mult pe plan intern, dar sunt pe locul doi la călătoriile în străinătate (după Hong Kong). În timp ce locuitorii altor țări nordice preferă să viziteze țări mai calde în vacanță (în zona mediteraneană), finlandezii vizitează cel mai frecvent Estonia și Suedia.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + two =