Articole recente Top Travel

Popoarele care călătoresc cel mai mult (partea I)

Oamenii au fost în mișcare încă de la începuturile timpului. Acum mai mult decât oricând în istorie, este ușor de călătorit – atât în propriile noastre țări cât și în cealaltă parte a planetei. Dar, nu suntem toți la fel, și unii oameni vor să călătorească mai mult decât alții. Ce popor crezi că face mai multe călătorii? Indienii sau columbienii? Australienii sau egiptenii? În această listă, am grupat oamenii de aceeași naționalitate pentru a vedea cine călătoreste cel mai mult. Câteva tendințe generale apar: persoanele din țările mai mici au tendința de a călători mai mult în străinătate decât cetățenii din țările mai mari; deasemenea, oamenii din țările mai bogate tind să călătorească mai frecvent; și, poate surprinzător, oamenii din țările insulare tind să călătorească mai degrabă în propria țară decât în străinătate. Deci, de unde credeți că sunt oamenii cei mai călătoriți din lume?
Datele de călătorie prezentate provin din studiul Timetric din anul 2013 privind obiceiurile de călătorie din întreaga lume. Pentru a înregistra o excursie, aceasta trebuie să includă o oprire peste noapte, indiferent dacă ea este în interes de afaceri, vacanță, sau de alt tip.
25. Indonezia
Arhipelagul Indoneziei începe lista noastră de oameni bine-călătoriți din lume. Deși ei sunt pe locul 25 în această listă, indonezieni nu călătoresc neapărat în toată lumea. Mai mult decât orice altă naționalitate din lista noastră, ei aleg să călătorească mai mult în țara lor decât în străinătate, cu doar 0.03 călătorii în străinătate pe călătorie internă. Trăind într-o țară cu 17,508 insule care este, de asemenea, una dintre cele 25 de puncte de atracție ale biodiversității la nivel mondial, nu este dificil de înțeles de ce indonezieni preferă să stea aproape de casă.
24. China
china
Chinezii sunt călători legendari, fie că este vorba comercianții care au cutreierat mările în bărcile lor micuțe, sau grupurile de 50 de persoane de astăzi care ies din autocare cu aparatele foto pregătite. În ciuda numărului de turiști chinezi văzuți în întreaga lume, cele mai multe călătorii sunt interne – de 15 ori mai multe decât în străinătate. Cu mega-orașele Chinei, monumentele antice, și aproape orice tip de climat, cine îi poate învinovății?
23. Brazilia

Ca și indonezieni și chinezii, brazilienii sunt mult mai susceptibili la călătoriile în propria țară – de 25 de ori mai mult ca în străinătate. În Brazilia se dezvoltă foarte repede dorința clasei de mijloc de a călători, și tot mai mulți brazilieni merg în străinătate pentru a învăța limba engleză, iar aceștia sunt unii dintre cei mai înfocați călători. În ciuda dimensiunii sale și minunățiilor naturale, Brazilia are aproape la fel de mulți cîlîtori internaționali ca și Argentina.
22. Belgia
Acest fapt v-ar putea surprinde – pentru o țară atât de mică, Belgia este una dintre țările a cărei populații nu călătorește atât de mult. Retrogradați pe locul 22, belgieni cel mai probabil vor prefera să viziteze țări străine, mai degrabă decât să călătorească intern, o trăsătură comună a națiunilor mai mici.
21. Arabia Saudită
În ciuda veniturilor multor saudiți, aceștia nu sunt cei mai călătoriți oameni de pe lista noastră. În medie, fiecare cetățean din Arabia Saudită nu face mai mult de o călătorie internă și una internațională pe an. În ciuda faptului că Arabia Saudită este în mare parte formată din deșert arid și pustietate,aceasta s-a folosit de bogăția de petrol pentru a construi orașe mari, dar și cele mai sfinte două locuri din Islam – Mecca și Medina.
20. Singapore
1
După cum spune Forbes, cel mai influent oraș din Asia este Singapore, una dintre cele mai prospere zone economice. Una dintre cele mai mici țări de pe Pământ, cetățenii din Singapore călătoresc în străinătate de 80 de ori mai mult decât o fac pe plan intern. Datorită rolului țării ca fiind unul dintre principalele centre de afaceri din Asia, mulți dintre locuitorii acestuia (care deseori au venituri generoase) calatoresc frecvent pentru afaceri în alte țări din Asia, către Orientul Mijlociu și Europa.
19. Italia
Italia: țara unde majoritatea oamenilor visează să călătorească. Malurile de un albastru luminos al Mediteranei, legendara gastronomie și istoria bogată au modelat identitatea țării. Cu o astfel de diversitate, italienii sunt pe locul 19 pe lista celor mai circulați călători din lume. Cele mai multe excursii sunt interne – probabil pentru a vizita familiile numeroase sau monumentele religioase – dar italieni, ca și alți europeni cu venituri destul de decente, sunt adesea întâlniți în țări străine, pe toată întinderea continentului.
18. Mexic
Mexicanii călătoresc intern mai mult decât orice altă populație din lista noastră. Datoriă familiilor numeroase, ca și în Italia, alăturate lungii istorii a țării ca fiind fondatoarea multiplelor civilizații, mexicanii tind să călătorească cel mai mult în propria țară. Alte naționalități au recunoscut vivacitatea culturii mexicane și numeroasele situri culturale importante ce aduc aproape 30 de milioane de turiști în fiecare an, făcând Mexic ul a zecea cea mai vizitată țară din lume.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =