News

Primul bolnav de Ebola a ajuns în SUA cu-n zbor United Airlines

United Airlines a confirmat că primul pacient cu Ebola din Statele Unite a intrat în ţară cu unul dintre zborurile sale. Pacientul, care a sosit în Dallas din Liberia, ar fi zburat cu United Airlines din Bruxelles spre Washington Dulles, cu zborul 951, și din Washington Dulles la Dallas-Fort Worth, cu zborul 822. „Ne asigurăm angajații noștri deţin această informaţie şi le sugerează clienţilor îngrijoraţi să contacteze experţii de la CDC pentru mai multe informații”, a declarat un reprezentant United Airlines, menţionând că compania aeriană nu era obligată să divulge informaţiile.

Pacientul, identificat ca Thomas Eric Duncan de staţia KTVT a CBS Dallas, a părăsit Monrovia, Liberia, în data de 19 septembrie la bordul unui avion Brussels Airlines, îndreptându-se spre capitalei belgiene, spune un oficial belgian. După escală de aproape șapte ore, el a urcat în zborul 951 al companiei United Airlines, în direcţia Aeroportul Internațional Dulles, aflat lângă Washington, DC. După o altă escală de aproape trei ore, el s-a îmbarcat în zborul 822 din Dulles spre Aeroportul Internațional Dallas-Fort Worth, a confirmat compania aeriană.

În stare gravă
Thomas Eric Duncan este un liberian, în vârstă de 42 de ani. Starea lui actuală este gravă, bărbatul fiind internat la un spital din Dallas. Potrivit presei internaţionale, bărbatul mai fusese o dată la spital din cauza stărilor de rău, însă nimeni nu a bănuit că este infectat cu virusul Ebola. După primele investigaţii, bărbatul nu ar fi avuit niciun simptom al bolii la îmbarcarea în avion. La ora actuală, autorităţile americane au deschis o anchetă pentru a depista cum a fost posibil ca bolnavul să călătorească fără nicio problemă din Liberia în Statele.

Stare de alertă
Ebola devine contagioasă când încep să apară simptomele. Potrivit autorităţilor, de atunci, bărbatul ar fi intrat în contact cu vreo 20 de persoane. Unele dintre ele au ajuns deja în spitale, iar printre acestea se află şi cei cinci copii ai iubitei liberianului infectat. Până la ora actuală, epidemia Ebola a provocat moartea a aproximati 4 mii de persoane, iar aproximativ 8 mii sunt infectaţi. Cele mai afectate state sunt Senegal, Sierra Leone, Nigeria, Liberia şi Guineea.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − ten =