News Top sezon

Ryanair se declara împotriva privatizării aeroporturilor regionale din Grecia

Transportatorul irlandez Ryanair se declară împotriva privatizării aeroporturilor locale din Grecia, propunând ca, în locul acestei măsuri, guvernul grec să anunțe o nouă ofertă care să includă o condiție prealabilă a creșterii traficului de pasageri. În timpul unei întâlniri de săptămâna aceasta cu Ministrul Economiei Giorgos Stathakis și cu ministrul Turismului Alternativ, Elena Kountoura, directorul comercial al Ryanair, David O’Brien, a declarat că este împotriva acțiunii de a preda controlul a 14 aeroporturi regionale din Grecia companiei germane Fraport.

Dispută pe 14 aeroporturi grecești
Conform acordului de 1.2 miliarde de euro, aranjat anterior de guvern și stabilit pentru a se încheia în luna octombrie, operatorul german va închiria și va conduce 14 aeroporturi locale grecești, operând destinații turistice la comun cu gigantul grup energetic Copelouzos. O’Brien a subliniat faptul că un monopol privat ar crește costurile de acces pe aeroporturi și va avea, în cele din urmă, un impact negativ asupra turismului elen. El a ținut să menționeze că persoanele private se vor concentra doar pe sezonul de vară, de trei luni.

Ryanair anunță un plan de contraatac
În cadrul unei conferințe de presă susținute luni, O’Brian a declarat că Ryanair va continua să-și consolideze prezența în Grecia, anunțând „rezervări puternice” pe șase noi rute de vară dinspre Atena spre Bratislava, Bruxelles, Budapesta, Roma, Santorini și Varșovia. Cu un total de 12 trasee, compania aeriană așteaptă să aibă 2.2 milioane de pasageri anual, sprijinind astfel 2.200 de locuri de muncă suplimentare pe Aeroportul Internațional din Atena.

În Atena, Ryanair intenționează să-și mărească conexiunea cu Germania, gestionată la ora actuală de Aegean, Lufthansa și easyJet, cu zboruri zilnice din capitala Greciei spre Berlin, ca parte a programului de iarnă din 2015. O’Brian a dezvăluit că, pentru 2018, compania speră să crească traficul de pasageri spre Grecia cu 10 milioane, contribuind cu aproximativ 3 miliarde de euro la veniturile legate de turism.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 2 =