Articole recente News

S-a deschis cel mai mare magazin tax-free din lume

Apetitul Chinei pentru shopping pare insaţiabil. În 2014, Guvernul ţării dezvoltă sectorul turistic oferindu-le vizitatorilor un sistem de vacanţă all-in-one: mare, soare, plaje si un complex comercial tax-free! Da, luni dimineaţă, în oraşul chinez Sanya a avut loc deschiderea oficială a celui mai mare complex comercial tax-free din lume! Se numeşte Haitang Bay International Shopping şi este o clădire cu trei etaje, care se întinde pe 70.000 de metri patrati.

Dezvoltare turistică prin tax-free
Complexul se află în Sanya, cel mai sudic oraş al insulei Hainan şi unul dintre cele trei oraşe de prefectură a Provinciei Hainan, din China de Sud-Est, şi a fost construit în scopul promovării Insulei Haitang ca destinaţie turistică internaţională. Guvernul chinez speră ca, prin intermediul acestei mişcări, numărul turiştilor care vin să-şi petreacă vacanţa în Sanya să se dubleze. Nu de alta, dar Complexul găzduieşte numeroase magazine duty-free, restaurante, locuri de divertisment şi expoziţii culturale. Iar toate produsele achiziţionate de aici sunt tax-free, astfel că preţurile sunt, implicit, mai mici.

Design impresionant
Design-ul construcţiei este de-a dreptul inovator. Arhitectul HASSELL a gândit proiectul în amănunt, inspirându-se din din peisajul natural al Sanya. Pe lângă zone de verdeaţă, terase şi un tavan din sticlă care asigura lumina zilei (sau frumuseţea nopţii), acesta a oferit o nuanţă de personalitate clădirii, realizând o structură cu linii rotunde – chiar spaţiale, ar spune unii. Design-ul împarte compşlexul în cinci domenii şi fiecare domeniu este inspirat de o anumită temă naturală: ocean, măr pădureţ, flori, fructe și natură. Ideea este ca vizitatorul (clientul) să simtă vitalitatea oceanului, prospețimea florilor și dulceața de fructe în timpul cumpărăturilor. O strategie de marketing pusă la punct până şi prin design-ul construcţiei.

300 de branduri, în 21 de categorii
Zona de shopping a complexului este gestionată de China Duty Free Group (CDF) şi are 300 de branduri internaţionale de lux, împărţite în 21 de categorii, precum parfumuri, cosmetice, bijuterii, ceasuri şi produse din piele. În 2011, Guvernul chinez a lărgit porţile turismului internaţional în Provincia Hainan, prin emiterea unei politici duty-free, cu rambursări de taxe după plecare și scutiri de vize pentru turiștii din 26 de țări și regiuni. Departamentul de finanţe al provinciei Hainan spune că, în urma acestei hotărâri, vânzările din magazinele duty-free ale provinciei au depăşit, pânăîn prezent, 8 miliarde de yuani (aproximativ 1.3 miliarde dolari). Iar zona continuă să se dezvolte. Potrivit arhitectului, investiţia a fost făcută pentru dezvoltarea totală a zonei, astfel că, în viitorul apropiat, lângă centru vor răsări şi 30 de hoteluri.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 3 =