News Top sezon

S-au anunțat destinațiile Jocurilor Olimpice de fotbal 2016

S-a confirmat! Pe lângă Rio de Janeiro, cinci alte orașe braziliele vor organiza Jocurile Olimpice 2016 și vor găzdui meciurile de fotbal masculin și feminin. Cele 58 de meciuri vor fi jucate în Belo Horizonte (Mineirão), Brazilia (Estádio Mané Garrincha), Manaus (Arena Amazônia), Rio de Janeiro (Maracanã și Stadionul Olimpic), Salvador (Arena Fonte Nova) și São Paulo (Arena Corinteni), însumând șase orașe și șapte stadioane.

Cinci destinații braziliene
Anunțul oficial a fost făcut zilele trecute, după întrunirea Comitetului Olimpic al Federației Internaționale a Asociației de Fotbal, organizată în Zurich, Elveția. Potrivit președintelui Embratur (Ministerul Brazilian al Turismului), Vicente Neto, expansiunea de a include mai multe de cinci destinații braziliene în programul Jocurilor Olimpice 2016 va întări promovarea unei varietăți de atracții turistice braziliene, mărind posibilitatea țării de a primi turiști în cele cinci regiuni. „Crescând numărul destinațiilor care vor fi vizitate de turiști în timpul evenimentului sportiv, va fi atinsă atât promovarea Jocurilor Olimpice, cât și a Braziliei ca destinație de vacanță.

Promovarea evenimentului și a țării
Toate orașele alese au dovedit deja în timpul Cupei Mondiale că sunt extrem de capabile să găzduiască un număr mare de vizitatori. În adiție, ele sunt bogate din punct de vedere cultural și oferă o gamă largă de produse tradiționale, tipic braziliene”, a spus Neto. Orașele alese au găzduit deja meciuri de fotbal în timpul FIFA World Cup2014. Se așteaptă ca succesul Cupei Mondiale să se repete, pentru ca mulți vizitatori să descopere si să fie încântați de ospitalitatea brazilienilor, lucru care ar putea clasa țara pe primele poziții în clasamentele celor mai importante destinații turistice.

Fotbalul la Jocurile Olimpice 2016
În total, 16 echipe vor concura în competiția masculină și 12 meciuri vor fi jucate în categoria feminină. Până acum, Brazilia s-a calificat ca națiunea gazdă a ambelor categorii, împreună cu Argentina în turneul masculin și cu Columbia în turneul feminin. Celelalte echipe vor fi hotărâte până în aplilie 2016, în turneele continentale de calificare. Competiția echipelor masculine începe în 14 august și se încheie în 20 august în Maracanã. Echipele vor fi împărțite în patru grupe, cu jucători de peste 23 de ani. Competiția echipelor feminine începe în 3 august și căștigătoarea va fi desemnată în 19 august în Maracanã. Cele 12 echipe feminine vor fi împărțite în trei grupuri, însă nu va exista limită de vârstă.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × three =