News

Sabre vinde lastminute.com pentru 120 milioane$

Sabre Corporation și Bravofly Rumbo Group au anunțat astăzi că Bravofly a făcut o ofertă fermă de a achiziționa lastminute.com. Acceptarea ofertei este condiționată de finalizarea proceselor de informare și de consultare a angajaților. Potrivit anunțului oferit de cele două companii, încheierea vânzării ar urma să aibă loc în primul semestru al anului viitor.

Strategie de business, pe termen lung
În luna august, Sabre a anunțat căutarea unor soluții strategice pentru lastminute.com, pentru a putea sprijini strategia care pune accent pe investițiile în afacerile cu tehnologie de bază: Travel Network, Airline Solutions și Hospitality Solutions. Sabre este cel mai mare furnizor de servicii pentru sectorul global de turism online de consum și se ocupă cu peste o treime din tranzacțiile agențiilor de turism din lume.

Potențiala achiziție face parte din planurile de creștere ale Bravofly Rumbo Group, care intenționează să selecteze și să integreze business-uri active și valoroase, acest lucru reprezentând un pas important în strategia companiei pe termen lung, în vederea de a ajuta oamenii să aibă parte de cea mai bună experiență de călătorie.

Venituri de peste 260 de milioane de euro
In conformitate cu termenii ofertei, Bravofly Rumbo Grupul ar dobândi toate operațiunile globale principale lastminute.com aflate în Marea Britanie, Franța, Germania, Spania și Italia, așteptându-se la un venit brut de călătorie de aproximativ 2.5 miliarde de euro și la profituri de peste 260 de milioane de euro.

Pentru Sabre, valoarea potențialei tranzacții este de aproximativ 120 de milioane de dolari, rezultând în primul rând din transferul pasivelor comerciale și din valoarea unui acord comercial extins pe termen lung, în care brandurile Bravofly Rumbo Group și lastminute.com vor continua să utilizeze sistemul Sabre de distribuție la nivel mondial. Tranzacția nu ar avea un efect semnificativ asupra numerarului net Bravofly Rumbo Group.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + four =