News

Sculpturi tribut pentru victimele Malaysia Airlines

Artiştii din Africa de Sud au transformat nisipul în artă, ca tribut adus victimelor dezastrului Malaysia Airlines. Aceştia au sculptat, pe malul mării din Durban, două avione din nisip, cu sigla companiei aeriene, în semn de regret pentru tragediile prin care Malaysia Airlines a trecut anul acesta. Două structuri extinse reprezentând aeronavele Malaysia Airlines au fost modelate cu meticulozitate de-a lungul plajei Golden Mile – cu un avion mai mic ce pare rupt în centrul fuselajului. Structurile pot fi impresionante, însă bunul gust al creatorilor lor a fost pus la îndoială, muţi susţinând că ilustraţia avioanelor nu a fost realizată corespunzător.

Artişti homeless, blocaţi de taxe
Cu toate acestea, sculpturile în nisip sunt o atracţie turistică bine cunoscută pe plaja Golden Mile din Durban, datorită grupului de artiştii numit Gang Sand, care creează o gamă impresionantă de diferite sculpturi după care cer donaţii turiştilor care vor să se pozeze alături de ei. Potrivit PressTown, un ziar din Africa de Sud, autorităţile au început să le ceară artiştilor Sand Gang o taxa de administrație locală (3.60 $) pentru dreptul de a construi castele de nisip pe plajă, împiedicându-i astfel să mai lucreze, cu toate că acestea au devenit o tradiţie a locului.

Publicaţia susţine că mulţi dintre aceştia trăiesc pe stradă, în adăposturi din oraş şi în grija autorităţilor locale. În anii trecuţi, pe plaja Golden Mile au fost prezentate în formă de sculpturi în nisip cinci animale safari, clădirea Primăriei Durban şi Nelson Mandela. De asemenea, aici se organizează anual un concurs cu castele din nisip. În ciuda controverselor privind bunul gust al artiştilor, sculpturile în nisip văzute prin ochii artistului atrag în fiecare zi privirile şi sensibilitatea a zeci de turişti.

Malaysia Airlines
Anul 2014 s-a dovedit a fi un dezastru pentru Malaysia Airlines. Două avioane ale companiei au fost lovite de catastrofe separate în decurs de doar câteva luni, iar unul dintre ele nu a fost găsit nici până la ora actuală. Tragediile au sensibilizat o lume întreagă, mai cu seamă că Malaysia Airlines a deţinut până în 2014 un record al siguranţei aviatice. Ultima tragedie suferită de Malaysia Airlines s-a produs în 17 iulie, când un avion al companiei a fost doborât în estul Ucrainei. Potrivit anchetatorilor, separatiștii pro-ruşi au deschis focul asupra avionului MH17, confundându-l cu un avion militar ucrainean. Toate cele 298 de persoane de la bordul zborului Amsterdam- Kuala Lumpur (283 de pasageri și 15 angajaţi) au murit. Avionul a fost găsit în apropierea orașului Shakhtyorsk, din regiunea Donețk.

Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + twenty =