Statele Unite

Secretele Disney! 7 lucruri pe care nu le știai despre parcurile Disney

De la Mini, la Mikey și până la Jack Sparrow, Disney este o lume unică a basmelor, în care personajele prind viață făcându-te să retrăiești iar și iar vremea copilăriei. Cu toii visăm să pășim pe poarta Disney, a mult râvnitelor parcuri de distracții în care 12 ore nu-ți sunt de ajuns să vezi tot, să străbați tot sau să te bucuri de tot. Așa că, deși dacă ți-ai petrecut zile la rând într-un Parc Disney, sunt șanse mari să fi ratat foarte multe. Pe lângă castelele binecunoscutelor personaje, parcurile Disney au o mulțime de alte atracții, unele dintre ele doar de angajați știute! Câteva dintre ele se află mai jos. Așadar, ia-ți un fotoliu confortabil și bucură-te se secretele din spatele distracțiilor Disney World!

Cursele în Lost Iguanodon
Deși sunt curse diferite pe dealuri opuse, structurile de drum ale Indiana Jones (Disneyland) and Dinosaur (Disney’s Animal Kingdom) sunt aproape identice. Nu-ți vine a crede? Asta pentru că sistemul de iluminare te convinge că diferă.

Disco Yeti
Cel mai mare și mai complicat sistem audio animatronic asamblat vreodata este celebrul Yeti de 7 metri înălțime din interiorul Expediției Everest (Regatul Animalelor Disney) – și nu funcționează. În 2006, când cursa a fost lansată, el se repezea amenințător la fiecare tren aflat în trecere. Ideea era amuzantă, însă sistemele nu au putut susține greutatea și a fost necesară închiderea lui. Acum, mobilizarea eșuată prin design este ascunsă de un efect de limină – asemănător cu un blitz – stimulând unii pasageri să-l numească „Disco Yeti”.

Moda prezidențiala
Fiecare președinte din Hall of Presidents (Regatul Magic) poartă haine realizate cu o tehnologie din era respectivă. De exemplu, dacă nu existau mașini de cusut la acea vreme, atunci costumele sunt cusute manual.

Refolosirea recuzitei de film
Vocea din scena sălii de bal din Haunted Mansion, al lui Disneyland, este de fapt a Căpitanului Nemo (James Mason), din filmul „20.000 de leghe sub mări”, realizat în 1954, doar că are o altă configurație a coardelor vocale.

Șiretlicurile Castelului Cenușăresei
Castelul Cenusaresei arată mai impunător decât este în realitate datorită folosirii perspectivei forțate și a înclinației aproape insesizabile. Structura din fibră de sticlă (nu din piatră. Disney a primit acordul special din partea guvernului pentru realizarea acestuia) este mai mare decât orice alta structură din restul parcului.

Realitatea din spatele Regatului Magic
Fiindcă Regatul Magic este construit pe un teren îmbibat cu apă, a avut nevoie de o fundație tehnică mai fermă a parcului. Acesta este de fapt fapt acoperișul unei clădiri cu două etaje, care ascunde coridoarele de serviciu ale angajaților. Acestea sunt suficient de largo pentru a permite intrarea vehiculelor și deține garderoba, camere de pauză și o zonă cu sistemul digital Animation Control (DACS), care servește ca centru de control al punctelor importante ale parcului, de la curenții pentru plimbările pe canale și până la coloana sonoră a Haunted Mansion. Unele 30 de scări și lifturi ascunse se conectează cu parcul.

Aparențele sunt adesea înșelătoare
Deși acoperișul în stil polinezian al Enchanted Tiki Room, al Walt Disney, din regatul Magic arată că ar fi din paie, el este de fapt construit din aluminiu tocat, susținut de alte elemente și mai rezistente.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 5 =