News

Sf. Lucia, prima ţară care interzice turişti din ţările afectate de Ebola

Sf. Lucia (Saint Lucia) a devenit prima ţară din Caraibe care interzice vizitele turiştilor din ţările afectate de virusul Ebola. Prim-ministrul a anunţat, ieri, că insula va interzice intrarea tuturor persoanelor din Guineea, Liberia şi Sierra Leone până la noi ordine şi informaţii privind starea de sănătate a acestor naţiuni.

Kenny Anthony a justificat interdicţia de călătorie prin a spune că Sf. Lucia a fost o ţară mică şi săracă, care nu deţine capacitatea de a „gestiona orice criză care aterizează la uşa noastră”, relatează Associated Press. Potrivit acestuia, pasagerii din zona Nigeriei, din Africa de Vest, vor fi nevoiţi să prezinte un certificat medical recent, care să ateste dezinfectarea, pentru a putea intra în ţară. Cu toate acestea, specificaţiile exacte privind procedurile nu au fost încă precizate.

Republica Cehă, ultima la măsuri de precauţie
Între timp, Republica Cehă a devenit oficial ultima ţară care a introdus controlul pasagerilor în aeroportul internaţional din Praga, în încercarea de a preveni răspândirea virusului Ebola. Toţi pasagerii care sosesc pe aeroport trebuie să răspundă întrebărilor privind locurile în vizitate în ultimele 42 de zile şi planurile lor de călătorie în Republica Cehă. Cei care au vizitat Liberia, Sierra Leone sau Guineea vor fi supuşi unui control medical. Măsura va începe marţi, chiar dacă în prezent nu există zboruri directe din Africa de Vest spre Praga. Pentru eventualele cazuri de infecţii cu Ebola, autorităţile au pregătit un spital militar special conceput pentru tratarea acestei boli extrem de contagioase.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − twelve =