News

Sondaj uluitor: Țările afectate de virusul Zika, încă populate de turiști

virusul zika

În ciuda pericolului la care se expun, mulți turiști vor să meargă îndestinații lovite de virusul Zika. Cel puțin asta arată cel mai recent sondaj realizat de TravelMole, cu ajutorul mai multor agenții de turism. Deși cererea de vacanțe spre țările afectate de virus a scăzut, ea nu s-a prăbușit, așa cum ar fi fost de așteptat. Iar acest lucru pare să se datoreze cantitatea uriașă de publicitate realizată de agențiile de turism locale.

Destinații populare pentru luna de miere

Cele mai multe agenții de turism, participante la sondaj, au înregistrat o scădere a cererilor de pachete de vacanțe, însă nu una atât de mare pe cât se așteptau. Sondajul realizat de TravelMole arată că aproape 47% dintre agenții spun că nu au văzut vreo scădere în rezervarea vacanțelor în țările afectate în prezent de acest virus. Printre aceste țări se află Brazilia, gazda Jocurilor Olimpice, alte țări din America de Sud, unele părți din America de Nord, inclusiv Florida și Miami, mai multe insule din Caraibe și părți din Asia de Sud-Est, inclusiv numeroase destinații populare pentru luna de miere.

Virusul Zika

Zika este un virus relativ inofensiv pentru majoritatea adulților, însă poate provoca anomalii la copiii nenăscuți. Mai precis, poate provoca microcefalie (craniu anormal de mic la nou-născuți). Tocmai de aceea, femeile gravide și cuplurile care intenționează să facă un copil în imediata perioadă sunt sfătuite călătoriile în destinațiile afectate de acest virus. Cei care, însă, au călătorit în țările afectate sunt sfătuiți să evite procrearea unui copil cel puțin opt săptămâni de după întoarcerea acasă sau cel puțin șase luni, dacă au contactat virusul.

Simptomele contaminării

În general, persoanele contaminate prezintă febră moderată, conjunctivită, dureri musculare și de cap și o erupție cutanată – simptome care dispar după 2-7 zile. De asemenea, el ar putea provoca adulților Guillain-Barre – un sindrom neuologic care determinăa paralizie temporară. Foreign Office a recomandat femeilor gravide și cuplurilor care vor să facă un copil să reia în considerare planurile de a călători în țările afectate de virusul Zika.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + 6 =