News

Spania anunță Wi-Fi gratuit pe trenurile de mare viteză

trenurile de mare viteză

De luna viitoare, trenurile spaniole de mare viteză RENFE vor oferi călătoriilor serviciu Wi-Fi gratuit. Începând din 5 decembrie, ruta dintre Madrid și Sevilla le va oferi pasagerilor acces Wi-Fi gratuit, anunță The Local. Până la sfârșitul anului 2017, toate cele 89 de trenuri de mare viteză din Spania vor avea Wi-Fi la bord. În prezent, serviciul funcționează la trenurile care servesc cinci dintre cele mai mari orașe ale Spaniei: Madrid, Sevilla, Malaga, Barcelona și Valencia.

20 MB prin +Renfe

Astfel, serviciul Wi-fi de 20 MB va fi gratuit pentru toți cei care vor călători cu +Renfe – programul de loialitate a sistemului de cale ferată – la care se pot înscrie de pe acum. Cu toate acestea, serviciul nu este oferit tuturor pasagerilor, ci este „împărțit” pe clase. Cei care călătoresc în (prima) clasa „Preferente” vor beneficia de o conexiune cu viteză mai mare, iar cei din partea din spate a trenului de mare viteză vor fi nevoiți să plătească 4€ pentru a se conecta la internet. De asemenea, pasagerii vor avea posibilitatea de a viziona filme și emisiuni TV conectându-se prin satelit, în urma achiziționării unui pachet Movistar.

Trenuri și în alte 8 orașe spaniole

Serviciul Wi-Fi la bordul trenurilor de mare viteză este rar întâlnit în Europa. De obicei, doar pasagerii care stau la clasa I pot beneficia de internet gratuit. Eurostar, care face legătura între Londra și Paris, se mândrește astăzi cu Wi-Fi gratuit pentru toate clasele, însă conexiunea este în unele părți ale trenurilor este extrem de slabă. În scopul modernizării și eficientizării, Guvernul spaniol a investit recent destul de mulți bani în sistemul feroviar de mare viteză al țării. Doar în acest an, Renfe a adăugat peste 600 de mile de cale ferată pentru a extinde serviciul de mare viteză la alte opt mari orașe spaniole, inclusiv Zamora și León.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =