Destinatii Rusia

St. Petersburg – destinatie de lux!

St. Petersburg, fosta capitala a imperiului rus, este destinata iubitorilor de lux, pregatiti sa plateasca pentru a se bucura de el. Nu putem vorbi despre cel mai occidental oras al Rusiei ca o destinatie ieftina pentru ca tot ce este mai bun si mai frumos acolo, costa. Iar daca banii nu sunt o problema, cititi mai departe.

Imaginati-va ca un arhitect nebun a adunat elemente urbane din Paris, Londra si Venetia, le-a amestecat si le-a innobilat cu o doza puternica de ortodoxism pentru a le imprastia apoi pe malul Marii Baltice, in nord vestul Rusiei. Asa s-a nascut orasul gazda a Ermitajului, a povestilor cu tari si calugari nebuni si a celui mai spectaculos bulevard din Europa, Nevski Prospect.

St. Petersburg emana lux la orice colt de strada, te imbie la ospete bogate in fiecare restaurant si la cumparaturi serioase in magazine de firma. Aici veti sta cu siguranta in hoteluri cum rar mai gasiti in restul continetului si unde serviciile si-au pastrat clasa si eticheta de pe vremea tarului, veti merge macar intr-o seara la opera sau la balet si veti face plimbari lungi pe Nevski Prospect.

Ermitajul este printre cele mai mari muzee ale lumii si,chiar daca nu sunteti iubitori de arta, merita sa-l vizitati. Salile imense, arhitectura incarcata si decorurile opulente vor lasa o impresie durabila asupra oricui. Si asta pe langa opere semnate de Da Vinci, Rubens sau Michelangelo a caror valoare este inestimabila. Insa St. Petersburg nu inseamna doar Ermitaj atunci cand e vorba de muzee. In functie de timp si disponibilitate mai puteti vedea: muzeul Rusiei, fortareata Patre si Pavel, Amiralitatea, palatul Meshikov, muzeul de antropologie si etnologie sau biserica salvatorului si a sangelui varsat, care pe langa a fi un monument al arhitecturii religioase ruse gazduieste in curtea din spate, zilnic, un adevarat targ de unde puteti cumpara, la preturi mari, icoane pe lemn sau pe sticla, vesela tipic ruseasca, celebrele papusi matriosca sau peisaje siberiene, toate de buna calitate si facute cu bun gust.

Teatrul Marinski asteapta sa dea un plus de clasa vacantei de lux din St. Petersburg cu reprezentatii de opera sau balet. Bineinteles ca sunt in limba rusa dar, surpriza, foarte convenabil, deasupra scenei exista un ecran cu traducerea in engleza. Preturile, ati ghicit, sunt destul de mari, insa nu in fiecare zi aveti sansa de a vedea stelele baletului rus la ele acasa.

Daca insa aceasta distractie nu va este pe plac, in iunie si iulie St. Petersburg este gazda multor evenimente precum festivaluri de filme si documentare, concerte in aer liber sau expozitii. Terasele sunt deschise pana mult dupa miezul noptii deoarece orasul se bucura de multa lumina pe timpul verii, fiind in apropierea Cercului Polar de Nord;

Nu plecati de aici fara a gusta caviar rusesc servit cu placintele si smantana alaturi de o cupa de sampanie sau fara a va ameti macar intr-o seara cu vodka de cea mai buna calitate. Iar pentru romantici, o plimbare cu vaporasul pe canalele Nevei este mult mai interesanta decat la Venetia. Nu ratati nicio excursie in afara orasului. Vestigiile tariste va asteapta in locuri precul Tarskoe Selo, Paterhof, Novgorod sau Pavlovsk.

O vacanta in St. Petersburg este ca o furtuna ce va cuprinde toate simturile. Bucurati-va de ea la maximum pentru ca lasa amintiri cat pentru o viata. Orasul este unul din acele locuri ce nu va indeamna la vizite repetate deoarece, atunci cand e bine organizat, un concediu aici va ramane in memorie o viata intreaga.

Tipsuri:
La St Petersburg cel mai usor se ajunge fie cu liniile aeriene cehe de la Bucuresti cu o scurta escala la Praga fie cu Aeroflot, cu o oprire la Moscova.

Hotelul ce, prin excelenta, intruchipeaza spiritul imperialist al orasului este Grand Hotel Europa. rezervati camera din timp deoarece in ciuda pretului este la mare cautare.

Mod Club si Trinity Club sunt templele distractiei in St Petersburg; De la rave pana la rock si r’n’b iubitorii vietii de noapte nu vor fi dezamagiti aici.

Stanca Alexandra

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 − 2 =