News

Stare de alerta! Două uragane ameninţă Hawaii!

Autorităţile hawaiene au intrat în stare de alertă, după ce meteorologii au anunţat că statul Hawaii va fi lovit de două uragane puternice! Potrivit Centrului naţional al uraganelor (NHC), cu sediul la Miami, Uraganul Iselle a lovit deja Insulele Hawaii, aducând ploi abundente, vânturi puternice şi valuri de furtună, provocând inundaţii. Potrivit meteorologilor, Iselle va fi urmat de Uraganul Julio, care va lovi insulele dinspre nord, cel mai probabil, duminică dimineaţa, acesta formându-se deja în Pacific, într-o furtună de gradul doi.

Zboruri anulate
Ieri, aeroportrurile insulelor au fost încă deschise, dar Departamentul de Transport le-a recomandat turiştilor să verifice disponibilitatea zborurilor la companiile aeriene. Potrivit Autorităţii de Turism din Hawaii, American Airlines, Air Island, Mokulele, United Airlines și US Airways au anulat toate zborurile din şi spre Hawaii. Turiştii au fost îndemnaţi să rămână în hotelurile în care sunt cazaţi, să nu se îndrepte spre aeroport decât în cazuri iminente. „Este foarte, foarte important ca oamenii să înțeleagă că aeroportul nostru nu este configurat să se ocupe de mulțimi mari”, a declarat Ford Fuchigami, director interimar al Departamentul de Transport din Hawaii, într-o conferință de presă.

Porturi închise, autobuze oprite
Serviciu de transport public cu autobuzul pe Oahu și Maui a fost închis vineri, cu precizarea că, în Oahu, el va începe să funcţioneze din nou joi seara. Garda de coastă US închide şi ea porturile de pe Insula Mare, Maui și Oahu, obligând barjele şi navele să părăsească porturile şi să se îndrepte către ape protejate. „M-am angajat la redeschiderea fiecare port de îndată ce ele prezintă siguranţă pentru navigatori”, a spus căpitanul Shannon Gilreath, într-o declarație oficială.
„Se estimează că aproximativ 204.000 de turişti sunt cazaţi zilnic în hotelurile aflate de-a lungul insulelor Hawaii, iar oficialii hotelurilor sunt pregătiţi să furnizeze informaţii de urgenţă în mai multe limbi”, a declarat Mike McCartney, presedinte si CEO al Autorității de Turism.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =