News

Taifunul Kalmaegi loveşte sudul Chinei. Furtuna continuă

Stare de alertă în China. Taifunul Kalmaegi loveşte insula chineză după ravagiile din Hong Kong. Peste 90.000 de persoane au fost evacuate de pe insula Hainan, în timp ce Hong Kong îşi analizează daunele după ce taifunul a închis bursa de valori. Azi dimineaţă, taifunul Kalmaegi a lovit Hong Kong cu rafale de vânt de până la 98 mph, rănind 29 de persoane, distrugând zeci de copaci, provocând inundații și o alunecare de teren. Observatorul din Hong Kong a emis luni seara o avertizare de ciclon de nivel 8 – al treilea dintr-un sistem cu cinci niveluri – declanșând închiderea școlilor și a întreprinderilor. Alarma a fost redusă la nivelul trei târziu în dimineaţa zilei e marţi, permiţând redeschiderea pieţei de capital. La ora actuală, starea de alertă este în Insula Hainan

Alertă în Hainan
Taifunul Kalmaegi a ajuns deasupra uscatului, în provincia Hainan din sudul Chinei, după ce a trecut prin Filipine și Hong Kong. Peste 90.000 de persoane au fost evacuate de pe coasta estică a insulei, după ce guvernele locale au anunţat public pregătiri pentru „operațiuni de ajutor umanitar”, spune agenția oficială de știri Xinhua. China Southern Airlines a anunţat că va anula toate zborurile spre și dinspre capitala provinciei Haikou, în timp ce serviciile de feribot și trenurile de pe continent, aflate la 18 mile de strâmtoarea Qiongzhou, au fost suspendate. Administraţia Meteorologică din China a anunţat cod „portocaliu” – al doilea cel mai sever din cele patru niveluri de sistem de avertizare meteo destinate populaţiei.

Hong Kong, ţinta furtunilor ocazionale
În Hong Kong, autoritățile au început lucrările de restaurare. Guvernul a declarat că au existat 128 de rapoarte de copaci căzuți și că unele părți ale orașului au fost inundate, înregistrându-se şi o alunecare de teren. În urma unor accidente provocate de taifun, unsprezece bărbați și șase femei au solicitat servicii medicale. „Deși Kalmaegi se deplasează, furtunile ocazionale vor afecta în continuare partea sud-vestică și zona importantă a Hong Kong”, a declarat Observatorul din Hong Kong. Observatorul a lansat semnalul de ciclon tropical T8 la ora 22:30, după o zi care a început cu un avertisment vreme foarte caldă. Situaţia meteorologică s-a deteriorat rapid, furtuna apropiindu-se cu rapiditate de Hong Kong.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 4 =