Statele Unite

Taramul viselor

Hollywood este un taram al viselor! Un loc cu atmosfera paradisiaca, iluminata de bulevarde somptuoase, unde defileaza femei frumoase si barbati musculosi, cu zambete de un alb stralucitor, in masinile lor decapotabile. Este un loc in care pasim la mari evenimente precum Oscarur, insa despre care nu stim foarte multe. Tocmai de aceea, o sa va prezint opt obiective de vizitat la Hollywood. Bineinteles ca sunt mai multe, asa ca nu ezitati sa adaugati comentariile voastre cu locurile preferate si, eventual, cu impresiile obtinute.

Hollywood Sign – Nu prea exista turist care sa nu-si doreasca sa vada emblema Hollywoodului, cele noua litere albe, vizibile de la mare distanta. Inaltata in 1923, numita initial „Hollywoodland”, a fost o reclama pentru cartierul de locuinte ridicat pe Hollywood Hills. Astazi este unul dintre cele mai recunoscute simboluri si printre cele mai vizitate locuri, fiind si foarte accesibil.

Casa lui Paris Hilton – Situata in Hollywood Hills, pe Kings Road, a devenit un reper pentru generatia XY si pentru fanii de pe tot globul. Aproape tot ce are legatura cu Paris in ultimii trei ani, fie a inceput, fie s-a incheiat in Kings Road, nr. 1467,inclusiv arestarile. Locuinta a fost evaluata recent la suma de 4.25 milioane dolari. De mentionat ca Paris Hilton a castigat doua Zmeure de Aur in ajunul Oscarurilor din 2009!

Teatrul Chinezesc Grauman – Cel mai celebru cinematograf din lume, unde au avut premierele aproape toate creatiile hollywoodiene gigantice din ultima suta de ani. Cu un aspect distinctiv, usor de recunoscut, este situat pe Hollywood Boulevard, la nr. 6925, nu departe de Teatrul Kodak, locul de decernare al premiilor Oscar. In fata teatrului putem admira amprentele mainilor si picioarelor celor mai faimosi actori din toate timpurile. Multe sunt insotite de mesaje personale adresate lui Sid Grauman, cel care a deschis teatrul cinematograf.

Laurel Canyon Country Store – o comoara ascunsa in Hollywood Hills, pe Laurel Canyon, la nr. 2108. Magazinul a fost bacania preferata de starurile rock din Hills timp de decenii. Odata pe an, in fata magazinului isi dau intalnire sute de locuitori de pe Laurel Canyon pentru fotografia anuala. La subsolul cladirii gasim restaurantul Pace, loc preferat de celebritatile care incearca sa se bucure de o cina linistita. Chiar in spatele magazinului este Love Street si casa lui Jim Morrison.

Hollywood Bowl – Sala de concerte celebra, sub forma de castron(de unde si numele), perfect integrata in Hollywood Hills, pe Nord Highland Avenue. Artisti de la Bob Dylan la Andrea Bocelli, de la la Frank Sinatra la Johnny Cash au cantat la Bowl, inclusiv Fanfara Ciocarlia din Zece Prajini, invitata de Hugh Hefner, magnatul Playboy, la Playboy Jazz Festival!

Hollywood Walk of Fame – Probabil ca nu exista turist in Hollywood care sa nu viziteze stelele roz de pe Walk of Fame, ce poarta numele a numeroase celebritati. Le gasim dealungul trotuarelor lui Hollywood Boulevard, fiind mai mult ca sigur un punct de atractie supraevaluat, chiar daca foarte vizitat, aceasta si datorita faptului ca a fost atat de intens copiat prin alte locuri, incat s-a reusit demonetizarea originalului. Dintre cele 2.365 de stele gazduite de Walk of Fame, circa 800 sunt considerate a fi intr-o stare proasta sau foarte proasta, urmand sa fie inlocuite pana in 2010, data implinirii a 50 de ani de la inaugurare.

Mulholland Drive – sosea celebra, foarte pitoreasca, foarte sinuoasa si strajuita de palmieri, care strabate muntii Santa Monica din varful Hollywood Hills si pana in San Fernando Valley. Mulholland Drive apare in numeroase filme(unul, regizat de David Linch, chiar se numeste Mulholland Drive). Numeroase vedete locuiesc pe Mulholland Drive, inclusiv Jack Nicholson si Warren Beaty. Din anumite locuri, iti ofera o vedere panoramica asupra orasului Los Angeles sau asupra intregii vai.

Capitol Records Tower – usor de recunoscut de majoritatea fanilor Hollywoodului. A fost prima cladire de birouri circulara, atunci cand a fost reconstruita in 1956. Un detaliu mai putin cunoscut: in varful cladirii o lumina clipeste in alfabetul Morse cuvantul Hollywood.

Costin VASILESCU

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 10 =