Destinatii Grecia

Tethys Park. Vizitează primul „wetland” din Grecia

Nei Pori este o destinație pentru toate vârstele, cu plaje largi, ape limpezi și priveliști dominate de creasta Muntelui Olimp. Este stațiunea în care mulți vin să se relaxeze și despre care puțini știu că are cel mai valoros complex de zone umede din nordul Greciei: Tethys Park. Un colț rupt parcă de realitate, amenajat la poalele Muntelui Olimp, care găzduiește zeci, sau poate sute, de păsări, plante şi specii de peşti de o mare importanţă ecologică. Ți-am atras atenția? Atunci pregătește-te din timp pentru o vacanță în Nei Pori… cu rucsacul în spate, pentru că ai ce vedea!

Tethys Park este primul parc din Grecia construit într-o zonă umedă și una dintre cele mai importante rezervaţii naturale din nordul Greciei. Ea se află la baza Muntelui Olimp și are pe fundal Castelul Platamon și coasta Mării Egee de Nord. În ultima perioadă, parcul a devenit o atracție turistică majoră pentru cei care obișnuiesc să-și facă an de an vacanța în Nei Pori. Tethys Park este vizitat în special vara, când temperaturile îți permit să străbați în liniște podeţele şi traseele special amenajate pentru turiști.

300 de hectare cu lacuri şi spaţii împădurite
Amenajat într-un complex de zone umede din Nei Pori, Tethys Park se întinde pe o suprafață de 300 de hectare cu lacuri şi spaţii împădurite. În apele parcului cresc peste 30 de specii de peşti, pe potecile traseului se plimbă diferite mamifere, amfibieni şi reptile, prin zonele împădurite se plimbă nestingherite animale rare precum cerbi și oi sălbatice. În timpul verii, tot aici poți fotografia păsări migratoare și numeroase lebede, rațe, stârci, șoimi, pescăruși şi cormorani.

Drumeții, navigație și jocuri interactive
Mergând pe o cale pietonală de 1.000 de metri, descoperi cele mai frumoase și aventuroase părți ale compexului, ținând cont că poți da peste cerbi și oi sălbatice rare. Pentru o aventură pe ape, Tethys Park deține un centru de închirieri ambarcaţiuni și oferă trasee prestabilite pe care poți naviga pe canale înconjurate de vegetație rară. Iar dacă ești cu copiii, cei între 5-14 ani beneficiază de spaţii special amenajate cu jocuri interactive educative, care le ilustrează importanta naturii și a păstrării ei.

Muzeul „Theophrastus”
Tot aici, vei descoperi și muzeul „Theophrastus”, construit în onoarea filozofului grec Teofrast sau părintele botanicii, succesorul lui Aristotel. Muzeul găzduiește peste 1.000 de cochilii de moluște bivalve, echinoderme, pești, crustacee schelete și alte organisme acvatice din Marea Mediterană, Oceanul Atlantic și Oceanul Pacific. Iar dacă te afli printre pasionații de tehnologie, vei fi încântat să vezi echipamente științifice antice şi elemente de o mare importanță istorică. Așadar, data viitoate când optezi pentru o vacanță în Nei Pori, nu te limita doar la plajă și plimbări pe malul mării, ci vizitează și primul „wetland” din Grecia.
Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + seventeen =