News

Thailanda a prelungit perioada de şedere pentru turiştii din 48 de ţări

Încă o decizie pozitivă pentru stimularea sectorului turistic thailandez! Biroul de Imigrare din Thailanda permite cetăţenilor din 48 de țări și Hong Kong SAR obţinerea unei prelungiri de 30 de zile a perioadei de şedere în Thailanda, după expirarea perioadei normale. Hotărârea a intrat în vigoare din 29 august 2014 şi este aplicată turiştilor care deţin documente de călătorie din Australia, Austria, Bahrain, Belgia, Brazilia, Brunei Darussalam, Canada, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Hong Kong SAR, Ungaria, Islanda, Indonezia, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Kuweit, Luxemburg, Liechtenstein, Malaezia, Monaco, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Oman, Peru, Filipine, Portugalia, Polonia, Qatar , Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Africa de Sud, Suedia, Elveția, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii ş Vietnam.

Impuls pentru dezvoltarea turismului
Cetăţenii ţărilor menţionate mai sus şi a teritoriilor care primesc, în mod normal, exonerări de viză ca turist, cu permis de şedere pentru 30 de zile, vor primi o prelungire a perioadei de până la 30 de zile de la data expirării termenului iniţial. Procesul de aplicare costă 1.900 de baht (aproximativ 45 euro) de persoană. Pe lângă aceasta, nu va fi permisă nicio altă prelungire. Dacă cererea este respinsă, vizitatorii vor trebui să părăsească regatul în termen de şapte zile de la expirarea perioadei normale.

Guvernatorul Autorităţii de Turism din Thailanda, Thawatchai Arunyik, a spus: „Permiterea vizitatorilor de a sta peste perioada normală admisă va fi un impuls pentru creşterea numărului de turişti la nivel mondial, care au vizitat deja o mare parte a lumii şi doresc să se concentreze pe destinaţii specifice. Decizia va fi, de asemenea, un impuls pentru cei care vin special să practice activităţi de nişă precum volunturism, sport, sănătate şi wellness.”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − one =