Destinatii Grecia

Thassos găzduiește Festivalul Internațional „Emerald Island”

Festivalul Internațional de Dans Folcloric „Emerald Island” (Insula de Smarald) va avea loc pentru a 2-a oara pe insula Thasos, în perioada de 18-23 septembrie 2015. Festivalul sărbătorește viața, dragostea și prietenia prin dans și muzică, principalul motiv al acestuia fiind prezentarea tradiției culturale a diferitelor țări și regiuni, precum și acela de a oferi membrilor grupurilor de participanți o oportunitate de socializare și de creare a unor prietenii de lungă durată. În perioada festivalului, organizatorii oferă și excursii cu grupul spre diferite zone ale insulei, la cerere. Astfel că poți vizita partea istorică a insulei, precum satul Theologos, Mănăstirea Arhanghelului Mihail și Muzeul arheologic, poți păși în Amfiteatrul antic din Limenas, poți da ocolul orașului Kavala și chiar te poți răsfăța pe Golden Beach, celebra plajă cu „particule de aur”.

Cel mai bine păstrat secret al Greciei
Înconjurat de apele cristaline albastre ale Mării Egee, în apropiere de coasta nordică a Greciei, se află insula Thassos. O insulă în care te poți cufunda într-o atmosferă caldă și prietenoasă, cu care este salutat fiecare turist în parte. Cu siguranță cunoști Thassos sau măcar ți-ai petrecut o vacanță aici. Insula este una dintre cele mai iubite destinații de vară ale românilor și nu numai, tocmai datorită calităților sale ce se remarcă prin tradiționalism, ospitalitate, zâmbete, voie bună și, fără îndoială, frumusețe.

Printre cele mai cunoscute sate se află Potos. Aflat pe coasta sudică a Thasos, chiar la malul mării, Potos are o plajă generoasă, o apă limpede și străzi înguste, romantice, căptușite cu cu magazine, restaurante, snack baruri, cafenele și baruri, printre care te poți plimba cu motocicleta sau scuterul. De-a lungul străzilor, vei auzi diferite stiluri de muzică și vei simți diferite arome ale bucatelor tradiționale, care te vor face să te oprești pentru un moment pentru a savura aerul și atmosfera tipic grecească. În Potos, este imposibil să nu găsești un local pe gustul tău, în care să simți că te regăsești.

Condițiile festivalului
Festivalul Internațional de Dans Folcloric „Emerald Island” este un festival non-competitiv de dansuri tradiționale și moderne. La acest festival pot participa copii și grupuri de dans folclorice de tineret, grupuri de dans modern, grupuri vocale, instrumentale, grupuri de coruri și soliști, precum și grupuri și interpreți din alte stiluri de artă. Vârsta nu este o limită. În timpul Festivalului, fiecare grup va susține trei spectacole organizate de-a lungul insulei, cu o scurtă defilare înainte, pentru inaugurarea fiecărui moment în parte. Acestea vor susține un show de 10 de minute cu muzică live sau pe CD.

Taxa de 150 euro
Taxa de participare la festival este de 150 de euro de persoană, sumă care acoperă cheltuielile organizatorice, biletele de feribot, 150 litri de benzină pentru fiecare autobuz, cazare de cinci nopți în apartamente, cu două mese pe zi. La fiecare 25 de participanți, un membru este gratuit. De asemenea, organizatorii evenimentului asigură transportul de la și la aeroport (Kavala sau Salonic) pentru grupuri de peste de 30 de persoane, care vin cu avionul.

Dacă vrei să participi la eveniment, trebuie să trimiți muzica cu care te vei afișa în fața spectatorilor printr-un mail, cu 10 zile înainte de începerea festivalului, și să achiți avansul de 40 de euro de persoană, după ce primești invitația oficială. Ține minte că trebuie să faci parte dintr-un grup de minimum 25 de persoane. Taxă integrală de participare poate fi plătită prin transfer bancar sau în numerar, în ziua sosirii. Numărul de participanți este limitat. Prin urmare, este recomandat să trimiți cererea până la 25 mai 2015.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − five =