Top Destinatii

Top 10 hot destinaţii ale viitorului

Destinaţiile de top precum Paris şi New York au atâţia turişti în fiecare an că excursiile fi dezamăgitoare, lovindu-te de locuri arhiaglomerate, hoteluri scumpe şi restaurante deloc variate. Aşa că, în loc să lupţi cu mulțimile, schimbă-ţi perspectiva şi alege destinaţii mai puţin cunoscute precum Muntenegru, clar unul dintre cele mai fierbinţi ţări în care să-ţi petreci vacanţa în următorii ani. Pentru a crea această listă, am aruncat o privire în statisticile privind PIB-urile ţărilor între 2014 și 2024, realizate de Consiliul Mondial de Travel and Tourism (WTTC). Iar în timp ce unele destinaţii de mai jos sunt deja hotspot-uri turistice, alele se pregătesc să intre în boom-ul turistic. Aşa că, fă-ţi lista şi gândeşte-te pe care ai vrea să o vizitezi prima.

10. Capul Verde
Situat pe coasta vestică a Africii, Capul Verde este o ţară insulară, adesea menţionată datorită peisajului african caribbean muntos, a plajelor superbe şi a apelor limpezi. Recent, ţara a devenit mai stabilă din punc de vedere politic şi economic, ceea ce înseamnă că va urma o creştere viitoare a turismului.

9. Thailanda
De-a lungul ultimilor ani, Thailanda a devenit una dintre cele mai fierbinţi destinaţii turistice din lume. Anul trecut, Bangkok a fost ales de turişti drept cel mai popular oraş din lume, Thailanda înregistrând un record de 27 de milioane de vizitatori. Deşi ţara se află acum în mijlocul unei lovituri de stat militare, acest lucru nu pare să afecteze industria turismului, multe persoane alegând să-şi petreacă vacanţa în acest paradis tropical.

8. Cambodgia
Cambodgia a ieşit, în sfârşit, din umbra Khmer Rouge şi devine o ţară stabilă, turist-friendly. Angkor Wat, un complex de temple antice ascunse în mijlocul junglei, este un patrimoniu mondial UNESCO şi unul dintre cele mai populare destinaţii turistice din lume. Cu timpul, Angkor Wat va deveni mai popular, iar turiştii se vor înghesui să-l viziteze.

7. Birmania (Myanmar)
După ani de izolare, un nou guvern a adus stabilitate în Birmania, deschizând regiunea lumii exterioare. Acum, turiştii dornici de aventură se înghesuie să vadă frumoasa ţara din Asia de Sud-Est – şi turismului continuă să crească întrucât guvernul investeşte în infrastructură.

6. Gabon
Situat pe coasta vestică a Africii Centrale, Gabon este o ţară sigură cu o faună sălbatică incredibilă. Infrastructura turistică nu este construită încă pe deplin, însă ea se îmbunătăţeşte constant, în scopul atragerii unui sector turistic mai variat. La ora actuală, Gabon este una dintre cele mai hot destinaţii de vacanţă întrucât, deşi facilităţile oferite nu sunt numeroase, localnicii sunt dedicaţi turiştilor. Tocmai pentru că sunt în număr mic.

5. China
China este ţara cu cea mai rapidă creştere economică din lume, iar acest lucru aduce numeroase beneficii rezidenţilor săi. China investeşte intens în propria infrastructură, în sectorul turistic, în noi hoteluri, restaurante, muzee şi multe alte atracţii. În 2013, peste 129 milioane de persoane au vizitat China, iar guvernul preconizează că numărul lor se va înmulţi în anii următori.

4. Angola
Plaje frumoase şi parcuri incredibile, pline de animale sălbatice. Cu toate acestea, celebra ţară din Africa Centrală este încă în perioada recuperare după război şi luptă împotriva sărăciei şi corupţie, nefiind încă cea mai friendly destinaţie turistică. Însă, pe măsură ce se recuperează, sectorul turistic se va dezvolta datorită posibilităţilor existente aici.

3. Zambia
Una dintre cele mai paşnice ţări din Africa, Zambia atrage turişti prin incredibilile zone precum Cascadele Victoria şi Parcul Naţional Lower Zambezi. Industria minieră a ţării este prosperă, aceasta ducât la modernizarea infrastructurii care, la rândul ei, a stimulat dezvoltarea sectorului turistic.

2. Muntenegru
Are plaje superbe, oraşe fermecătoare, arhitectura veche şi munţi incredibil. Ţara a fost reconstruită de la sfârşitul războaielor iugoslave şi devine rapid o destinaţie must-see. Lacul Skadar este unul dintre cele mai importante zone, în care trăiesc peste 40 de specii de peşti de apă dulce, inclusiv cele migratoare din ecosistemul marin la cel de apă dulce, precum țiparul sau scrumbia.

1. Namibia
O, da. Şi am ajuns la primul loc: Namibia. Cu diverse specii de animale sălbatice, arhitectură colonială şi peisaje uimitoare presătare cu munţi, deşerturi şi plaje, Namibia este fără îndoială una dintre cele mai pitoreşti ţări din lume. Ea este, de asemenea, una dintre cele mai sigure țări din Africa, care-şi câştigă rapid reputaţia de cea mai hot destinaţie turistică de pe continent. Clar este un must-see.

Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 12 =