Destinatii

Top 3 cele mai frumoase și subapreciate insule grecești

Insule grecești cu peisaje mediteraneene mai puțin cunoscute? Chiar dacă este una dintre cele mai faimoase destinații ale lumii, Grecia are în continuare secretele ei. Cu toate acestea, de multe ori, când spui Grecia, gândul îți zboară la Thassos, Corfu, Creta sau Santorini. Da, sunt insule de străbătut măcar o dată în viață. Însă, există multe alte insule grecești mai puțin aglomerate, cu o atmosferă mai autentică. Insule grecești mai puțin știute, ale căror frumuseți n-au ieșit încă la iveală. Iată câteva dintre ele:

3. Insule grecești: Evia

O insulă favorită de atenieni, Evia se află nu departe de coasta și are o mulțime de atracții. De la oportunități de relaxare, până la monumente impresionante de arhitectură. În timpul lunilor de vară, Evia este vizitată de turiști din Grecia și foarte puțini străini. Dacă ajungi pe Insula Evia, asigură-te că prinzi perioada mareelor.

Trela Nera este un fenomen natural, despre care nu știm că apară nicăieri altundeva în lume. La cea mai apropiată parte a continentului, legată de insulă printr-un pod, apele din Marea Egee care trec sub acesta își schimbă direcția la fiecare 6 ore! Timpul în care își schimbă direcția este de aproximativ 8 minute. Vei fi surprins să vezi cum la un moment dat merg într-o direcție, se opresc și schimbă mișcarea în direcția opusă.

2. Insule grecești: Karpathos

Dacă vrei tradiție și istorie, Karpathos este insula pe care să o vizitezi. Este destinația care te „aruncă” în trecutul Greciei. Locul în care sătenii încă poartă haine tradiționale și locuiesc în case de demult. Pe această insulă, există o mulțime de istorie arhitecturală, precum și peisaje unice – muntoase. Ai grijă să îți pui în bagaje și o bluză cu mânecă lungă.

1. Insule grecești: Naxos

Muzica grecească este unele dintre cele mai îmbătătoare din Europa. Ea a rămas aceeași de secole. Astfel, dacă vrei o experiență în care să cunoști Grecia prin ritmurile sale, mergi în Naxos. Aici trăiesc cei mai buni și pricepuți muzicanți ai țării. Este locul în care te vei bucura de spectacole live gratuite aproape în fiecare seară, cu cântece vechi, transmise de generații.

Fii cu băgare de seamă. Dacă nimerești la vreun eveniment de familie (nuntă, botez, zi de nume…) vei fi invitat să te alături. Nu e frumos să refuzi. S-ar putea ca grecii să ia refuzul tău ca pe-o jignire.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × five =