special Top sezon

Travel trend: „Paris Plages” acaparează Europa!

Săptămâna trecută, muncitorii francezi au împrăştiat 5.000 de tone de nisip pe Georges Pompidou, amenajând nu mai puţin de 550 de șezlonguri de plajă, 200 de mese, 800 de scaune, 450 umbrele, standuri cu răcoritoare şi numeroase facilităţi pentru navigaţie. Iar acum… Voila! Săptămâna aceasta, turiştii şi localnicii din Paris au pus mână de la mână şi le-au urmat exemplul. În cadrul programului de amenajarea plajelor artificiale „Paris Plages”, ce are loc anual în iulie şi august, localnici şi turişti ai Parisului au transformat malurile Senei în plaje în adevăratul sens al cuvântului. Evenimentul ţine până la finele lunii august, aşa că, dacă eşti dornic de puţin nonconformism, ia-ţi o vacanţă şi bronzează-te în cele mai exclusiviste zone ale Parisului… şi nu numai!

„Paris Plages” acaparează toată Europa!
Anul acesta, locaţiile principale ale Parisului sunt Voie Georges Pompidou și Bassin de la Villette – deschis gratuit de la 9:00, până la miezul nopții. Inaugurat în 2012, „Paris Plages” se răspândeşte în toată Europa! Acesta este un eveniment realizat din voluntari, care transformă mai multe zone din Paris în plaje. De la nisip, bazine de înot, terenuri de baschet sau volei şi până la caiac şi canoe, Paris Plage oferă activități atât pentru copii, cât şi pentru părinţi. Iar în ultimii ani, el a cuprins şi ţările europene! Astăzi, centrele marilor oraşe precum Berlin, Budapesta sau Praga au devenit multicolore, localnicii şi turiştii amenajându-le cu nisip, palmieri, şezlonguri, piscine în aer liber şi organizând activităţi distractive, asemenea fracezilor!

Oraşe din Franţa participante la „Paris Plages”
Nu doar Parisul se bucură de eveniment. În oraşul francez Toulouse, prefectura Haute-Garonne şi capitala regiunii Midi-Pirinei, au loc concerte în fiecare marți și joi și dansuri în fiecare vineri, până în data de 22 august. Plajele din Dijon, capitala celebrei regiuni franceze Burgundia, vor fi amenajate până la sfârşitul sezonului, iar în nord-est de Paris distracţia se extinde cu activităţi sportive şi educaţionale. În La Courneuve, la nord-est de Paris, în regiunea Ile de France, se amenajează plaje artificiale cu nisip fin, șezlonguri, umbrele de soare, bazine de înot, taverne, trambuline, stânci de alpinism, spaţii de îngrijirea copilului și pentru primul an: „Oraşul Spaţial al lumii” – toate fiind deschise publicului până la sfârșitul lunii august.

Oraşe europene, în ton cu „Paris Plages”
Bruxelles. Este al doilea an consecutiv când Bruxelles oferă Bruxelles les Bains / Bruxelles Bad sau LET Beach, pe canalul din apropierea Place Sainctelette. Zona a fost transformată într-o întindere de nisip, cu colibe de paie, palmieri, tarabe cu mâncăruri și baruri în bărci plutitoare. Anul acesta, municipalitatea oferă şi concerte, la sfârșit de săptămână.

Praga. Chiar în inima oraşului Praga, pe malul râului Vltava, ai plaje cu piscine plutitoare, facilităţi sportive, loc de joacă pentru copii, restaurante și concerte. Evenimentul ţine mai mult decât în Paris, fiind prelungit până la finele lunii septembrie.

Roma. Cu ani în urmă, pentru o oază de răcoare pe timp de vară, Roma a creat „Tiber Village” – o plajă artificială de peste 18 metri lungime, de-a lungul malurilor râului, între Ponte Sant’Angelo și Ponte Umberto, cu nisip, gazon sintetic, șezlonguri și piscine.

Berlin. Oraşul şi-a deschis prima plajă pop-up în urmă cu aproape un deceniu. De atunci, au apărut peste 30 de baruri de plajă, în diferite colţuri ale oraşului, care oferă variații pe tema plajelor, inclusiv palmieri, bazine de înot, scaune de plajă, restaurante şi terenuri de volei pe nisip. Cea mai cunoscută este Strandbar Mitte din Monbijou Park, situat de-a lungul râului Spree, care traversează centrul orașului. Aici, turiştii se pot bucura şi de seri de salsa şi tango.

Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =