Grecia

Trei zile în Atena

O destinație cufundată în istorie, bogată în cultură și plină cu monumente și atracții uimitoare, Atena este un oraș extrem de popular. Un oraș agitat, cu soare arzător, aventuri excitante și un patrimoniu vechi de secole. Numit și leagănul civilizației occidentale, el atrage turiști dintr-o varietate de motive. Fie că ești pasionat de istorie, un vultur al culturii, un îndrăgostit al soarelui sau doar un turist în căutarea unei vieți de noapte nebune, Atena îți oferă tot ce-ți dorești. Pentru cei cărora timpul nu le permite o vacanță lungă în Atena, am creat un ghid de trei zile în Atena, în care să descoperi toate lucrurile uimitoare.

Ziua 1 – Descoperă zona și trăiește viața de noapte
Prima zi în Atena, este și cea mai aglomerată. Timpul e limitat, așa că punctăm doar punctele de mare interes.  În centru ai Sintagma Square, de unde începe un lanț de clădiri istorice și artere concentrate cu „muzee în mișcare”. Dacă te îndrepți spre cartierul Kolonaki, din centrul Atenei, vei putea naviga un pic și printre multele magazine.

Iar acest răsfăț se completează perfect cu un pahar de chitron și un meze la unele dintre cafenelele sau restaurantele locale. Odată ce s-a înserat, fă-ți timp și intră în ritmul vieții de noapte a cartierului. Vei găsi o mulțime de cluburi și baruri care-ți permit să te dezlănțui pe ritmuri grecești sau internaționale. Depinde ce preferi. Loud Mansion este cel mai popular club de noapte, alături de Psiri.

Ziua 2 – O zi de aventură
Având o zi întreagă la dispoziție, vizitează siturile și atracțiile istorice din jurul Atenei. Acropole este un „must see” și împrejurimile sale sunt perfecte pentru a savura o cafea având în zare un peisaj de-a dreptul captivant. Ia drumul spre ruinele magnifice, spre numeroasele temple și spre Parthenon. De asemenea, mergi la Templul lui Zeus Olimpianul, sanctuarul cel mai frecventat de pelerini. Chiar dacă întreaga plimbare îți va părea obositoare, nu pierde muzeele, precum Muzeul Acropole, sau, dacă ești cu copiii, treci și pe la Muzeul Artei Copiilor.

O vizită în Plaka îți va oferi gustul tradiției. Ia prânzul într-o tavernă locală, apoi continuă-ți plimbarea prin cartierul istoric al Atenei. După ce ți-ai făcut o idee și te-ai bucurat de toate plăcerile și frumusețile acestuia, mergi și în cartierul Anafiotika – un loc pitoresc și atractiv cu monumente antice, case colorate și culturi diverse. Va fi o experiență aparte a Greciei.

Day 3 – Relaxează-te
Ultima ta zi în Atena ar trebui să fie rezervată în totalitate relaxării și distracției. Atena are aproximativ 40 de plaje uimitoare, aflate la câteva minute de mers cu mașina de oraș, așa că pune-ți costumul de baie, răsfață-te la soare și apoi îndreaptă-te către marea de azur, într-o sesiune nebună de surf sau wakeboard. Este momentul în care să-ți relaxezi mușchii (mai ales ai picioarelor) după ziua de ieri, când ai străbătut punctele forte ale Atenei. După amiază, dă turul magazinelor locale.

Pentru o experiență unică de shopping ai suburbia Glyfada, unde găsești o varietate de produse, de la preparate locale, până la accesorii handmade. Seara, evită nebunia cluburilor și mergi în unul dintre barurile și restaurantele autentic grecești din împrejurimile hotelului în care ești cazat. Comandă bucate tradiționale cum ar fi Dakos (salata cretana rustică), Gemista (legume prăjite) și poate un pahar (sau două) de ouzo.

Gina Rotaru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =