News

Tunisia a introdus taxa de ieşire din ţară

Tunisia a confirmat introducerea noii taxe de plecare de 11£ de persoana, de la 1 octombrie 2014. Taxa de 30 de dinari va fi plătită în numerar, de toți turiştii care părăsesc ţara, la aeroport, în port sau la biroul local de impozite. Ea se aplică și la sugari, copii şi pasageri de croazieră. Autorităţile tunisiene încearcă de câţiva ani să introducă o nouă taxă turiştilor. În urmă cu doi ani s-a încercat introducerea „taxei de înnoptare” de aproximativ 70 de pence pe noapte de persoană, însă aceasta a fost retrasă din cauza opoziției puternice a industriei turismului tunisian şi din lipsa unei infrastructuri de colectare.

Plata obligatoriei în numerar
Deşi biroul de turism a confirmat introducerea taxei cu zile bune înaintea aplicării ei, turiştii au fost complet dezorientaţi întrucât pe site-ul oficial al ministerului nu era afişat nimic. Potrivit unui purtător de cuvânt al biroului de turism din Tunisia, aproximativ 90% din turişti vin în Tunisia prin Thomas Cook şi TUI, iar sediile lor centrale au fost deja umplute de clienţi care cer informaţii privind noua reglementare a Ministerului Turismului.

Alţi operatori de turism au declarat că au aflat prima oară de noua taxă de la Ministerul de Externe din Marea Britanie, care a emis o actualizare a sfaturilor de călătorie în Tunisia, la sfârşitul lunii noiembrie. Unii spun că, deşi taxa nu este asa de mare în comparaţie cu alte ţări, aceasta ar putea cauza probleme logistice turiştilor, întrucât ei nu pot părăsi ţara cu monede locale, dar trebuie să-şi păstreze suficienţi bani pentru achitarea taxei, ce trebuie achitată obligatoriu în numerar.

Taxa nu afectează rezervările
Patrick Millar, director de marketing la Kirker Holidays, a declarat că rezervările pentru Tunisia sunt relativ puţine în acest moment. „Având în vedere preocupările legate de instabilitate, mai mulţi clienţi aleg să călătorească, în schimb, în Maroc. Nu ne aşteptăm ca noua taxă să aibă un impact asupra rezervarilor. Taxe similare au fost incluse în multe zone ale Europei, inclusiv Catalunya şi multe oraşe din Italia, iar acestea nu au avut efecte adverse asupra rezervărilor”, a spus acesta. Monarch Airlines a declarat că a conştientizat din timp impozitarea şi a uploadat pe site-ul său o alertă de călătorie pentru clienţi. „Toţi clienţii care călătoresc în Tunisia sunt conştienţi de această taxă la sosirea în ţară”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 18 =