Ghid de vacanta

Tur gastronomic al piețelor de Crăciun 2016

Tur gastronomic al piețelor de Crăciun 2016

Iubim Crăciunul pentru atmosferă, pentru cadouri și, bineînțeles, pentru răsfățul culinar tipic perioadei. Un răsfăț dulce, aromat, care îți scoate la iveală tot ce-i mai bun din gastronomia tradițională a unei destinații. Tocmai de aceea, astăzi ne-am oprit la un tur gastronomic al piețelor de Crăciun din 2016, dedicat gurmanzilor. Am ales unele dintre cele mai bune piețe de Crăciun din întreaga lume, unde poți încerca mâncăruri tradiționale delicioase, într-o atmosferă de sărbătoare. Ești gata de-o vacanță? Nu de alta, dar cele mai multe piețe de Crăciun încep în noiembrie!

1. Piața de Crăciun Christiania Julemarked, Copenhaga

O latfel de Piață de Crăciun, plină de culoare, cu o atmosferă boemă, unde poți gusta celebrul „risalamande” – un desert tradițional din orez, servit cu sos fierbinte de cireșe și mâncat în Ajun de Crăciun. Tradiția daneză spune că există o migdală ascunsă undeva în acest desert, iar persoana care o găsește câștigă un premiu special … și, desigur, un plus de noroc!

2. Piața de Crăciun Food52, New York

Dacă te afli în New York în perioada sărbătorilor, vizitează Piața de Crăciun Food52. Este locul și perioada în care poți participa la diferite evenimente de gătit, prezentări de tehnică alimentară și ateliere de lucru, dar și în care vei găsi o mulțime de bunuri gourmet și produse de epocă pentru bucătăria ta… vase de cupru și vase de copt în stil vechi.

Deschisă între 3 și 20 decembrie 2016
41 Union Square West
Zona: Flatiron / Union Square

3. Piața de Crăciun Old Town Square, Praga

Aceasta este una dintre cele mai bune piețe de Crăciun din Praga, pe care trebuie să-l vizitezi dacă vrei să încerci produse tradiționale cehe, precum carnea de porc la grătar, sângerete, briose Cehia, bere și multe alte specialități gastronomice, tipic Cehiei. Atmosfera este unică și familiară, cu concerte de Crăciun și, cum altfel, un brad mare de Crăciun, frumos luminat.

Deschisă între 28 noiembrie – 6 ianuarie 2016
Old Town Square, Praha 1
Zona: Old Town Square

4. Piața de Crăciun Maria-Theresien-Platz, Weihnachtsdorf, Viena

Vienezii o descriu ca fiind „Satul de Crăciun aflat într-un decor imperial”. Printre numeroasele sale tarabe din lemn, aici găsești alimente austriece delicioase și dulciuri, cum ar fi prăjituri și marzipan, toate etalate într-o atmosferă cu adevărat sugestivă.

Deschisă între 16 noiembrie – 26 decembrie 2016
Maria-Theresien-Platz
Zona: Bezirk

5. Piața de Crăciun Broadway, Londra

Aceasta este o piață de locală, cu o mulțime de tarabe alimentare, aflată în estul Londrei. Piața Broadway devine și mai atrăgătoare în decembrie, când turiștii și localnicii se pot bucura de atmosfera de sărbătoare și numeroasele cadouri artizanale etalate pe tarabe, în timpul unei degustări dintr-o mare varietate de brânzeturi exotice și produse de patiserie uimitoare.

Deschisă în toate zilele de sâmbătă din decembrie
Broadway Market E8 4QJ
Zona: Bethnal Green / Hackney

6. Mercatino Di Natale Francese, Milano

O părticică din Franța, în inima orașului Milano. Mercatino Di Natale Francese este locul cu tarabe și ornamente de Crăciun, care te încântă cu peste 80 de tipuri de brânză și o mare selecție de vinuri, cornuri, baghete, biscuiți și bretone – și, desigur – popularele pricomigdale franceze! Iar pentru o experiență și mai sofisticată, există și o zonă dedicată stridiilor și șampaniei. Perfectă pentru gurmanzi!

Deschisă între 6 – 21 decembrie 2016
Piazza Gae Aulenti
Zona: Brera / Isola

7. Piața de Crăciun Old Town Christmas Market, Stockholm

Situat în orașul vechi din Stockholm, Piața de Crăciun Old Town are numeroase produse tradiționale suedeze, cum ar fi dulciurile tipice de Crăciun, cârnați afumați, celebrul glögg (vin fiert) și, de asemenea, carne de ren și de elan (pentru cui nu-i este milă să mănânce).

Deschisă între 23 noiembrie – 21 decembrie 2016
Zona: Gamla Stan

8. Piața de Crăciun din Paris

Marile Piețe de Crăciun din Paris pot fi găsite în toate sectoarele capitalei, pe Avenue des Champs-Elysées, la Montparnasse și La Défense! Însă, când vine vorba de mâncare tradițională și o întâlnire a gurmanzilor, clar te gândești la piața de Crăciun Alsace, organizată la Gare de l’Est. Acesta este locul în care te poți răsfăța cu delicatese franțuzești precum diferite soiuri de brnzeturi, vinuri, covrigi, turtă dulce, biscuiți mici de Crăciun, decorațiuni … tot ce găsești mai bun în gastronomia alsaciană și nu numai.
Deschisă începând cu 11 noiembrie – până de Crăciun 2016
Zona: Gare de l’Est – 1918, Paris

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =